“Wie gelooft er nu Kris Peeters nog?” News
“Wie gelooft er nu Kris Peeters nog?”
News

“Wie gelooft er nu Kris Peeters nog?”

Deze wijze woorden komen van niemand minder dan Karel De Gucht, de liberaal die zelf niet van zijn eerste leugen niet gebarsten is.


Ex-politicus en onlangs nog stevig de kassa gepasseerd, maar een job als bestuurder bij Belgacom ziet hij nog wel zitten. Toch is hem dat niet voor de centen te doen, dat vertelt hij vandaag in 'De Zondag': “Er zal wel kritiek op komen, dat is kenmerkend voor een jaloeziemaatschappij. Je kan in Vlaanderen niks doen zonder kritiek te krijgen. Het is mij trouwens een raadsel waarom je als ex-politicus niets zou mogen doen in de bedrijfswereld. Kijk, al wat ik nog ga doen, zijn dingen die ij boeien, niets om financiële redenen.”

Ook over CD&V-vicepremier Kris Peeters heeft hij zo zijn gedacht: “Mij stoort vooral de kameleonhouding van Peeeters. Dat is een ex-topman van Unizo die nu met de grootste aplomb linkse ACW-standpunten verdedigt, zoals die vermogenswinstbelasting waarover hij niet kan zwijgen. Wie gelooft die man nog, zou Yves Leterme zeggen.”

“CD&V moet tegelijk ook haar linkervleugel tevreden houden, anders zou ze vervellen tot een minipartijtje. Ze stuurt daarvoor heel bewust Kris Peeters het veld in, want die heeft de steun van de liberale katholieken.”

Wat de zogenaamde grote 'tax shift' betreft: “Ik zie mijn partij daar nooit in mee gaan. Ik zou het ook ten stelligste afraden, want dit zou ons zuur opbreken. Een vermogenswinstbelasting die de middenklasse niet treft, brengt niets op. En het zou vandaag economisch gezien bijzonder dom zijn om de middenklasse te raken. Ik geloof trouwens niet in die tax shift als de grote oplossing. Men geraakt het zelfs niet eens over een definitie ervan.”

Wat er moet gebeuren om ons land weer uit de crisis te halen? “De ambitie van deze regering is een centrumrechts economisch beleid voeren. Met de socialisten kan je dat niet, die hebben geen remedies om het land uit de crisis te halen. Al wat zij voorstellen, kost meer geld. Dat betekent per definitie dat je N-VA moet opnemen in een regering.” (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties