10.000 euro voor gouden tip over paardenbeul News
10.000 euro voor gouden tip over paardenbeul
News

10.000 euro voor gouden tip over paardenbeul

De Nederlandse stichting Zinloos Geweld tegen Dieren looft 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s) van de mishandeling van tientallen paarden. Dat meldt de stichting dinsdag.

"De mishandelingen vonden de afgelopen twee jaar plaats in Limburg, Noord-Brabant en net over de grens in België", zegt voorzitter van de stichting Henk ten Napel. Het gaat om zeker 40 gevallen van dierenmishandeling, waarbij merries met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn er geen dieren bezweken aan de verwondingen.

De stichting vraagt mensen die iets weten over de mishandelingen dat door te geven via de website. Alle gegevens komen dan in een database en de stichting hoopt op die manier de dader(s) te kunnen achterhalen. Zo kon door toedoen van de stichting acht jaar geleden de 'Beul van Twente' worden opgepakt, die in weilanden paarden toetakelde.

De stichting toont zich verder tevreden dat de Nederlandse politie een nationaal onderzoek heeft geopend naar de zaak.

Belga, Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties