16 doden na extreme regenval in Bahia

Extreem hevige regenval heeft aan minstens 16 mensen het leven gekost in het stadje Lajedinho, in de noordoostelijke Braziliaanse deelstaat Bahia. Dat heeft de Braziliaanse krant O Globo dinsdag bekendgemaakt. Grote delen van het stadje zijn zwaar getroffen door de ongemeen felle regenbuien die zaterdagnacht over Bahia trokken. Meer dan 200 families zagen hun huis […]

Extreem hevige regenval heeft aan minstens 16 mensen het leven gekost in het stadje Lajedinho, in de noordoostelijke Braziliaanse deelstaat Bahia. Dat heeft de Braziliaanse krant O Globo dinsdag bekendgemaakt.

Grote delen van het stadje zijn zwaar getroffen door de ongemeen felle regenbuien die zaterdagnacht over Bahia trokken. Meer dan 200 families zagen hun huis verwoest worden door het water dat tot twee meter hoog kwam. Er viel op twee uur tijd maar liefst 120 millimeter neerslag (120 liter per vierkante meter). Ter vergelijking, in november viel er in België op een hele maand 102,6 mm neerslag.

Twaalf van de zestien dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd, acht behoorden tot dezelfde familie. Eén iemand staat nog als vermist opgegeven.

Gouverneur van Bahia Jaques Wagner bracht maandag een bezoek aan het zwaar getroffen stadje Lajedinho, ongeveer 350 kilometer landinwaarts van de Bahiaanse hoofdstad Salvador, en beloofde de inwoners steun bij de wederopbouw. Inmiddels werd in het getroffen gebied ook de noodtoestand afgekondigd.

Belga

Beeld Youtube

Reacties

wpDiscuz