16-jarige Jihadtweeling ziet toekomst bij ISIS

De 16-jarige Salma en Zahra Halane uit Groot-Brittannië zijn hun extremistische broer gevolgd naar het oorlogsfront in Syrië. Niets had doen vermoeden dat ze dezelfde weg zouden inslagen. De twee waren energiek en uitermate slim. Blijkbaar toch niet zo slim als ze denken dat hun toekomst in Syrië ligt. De tweeling had volgens hun omgeving […]

De 16-jarige Salma en Zahra Halane uit Groot-Brittannië zijn hun extremistische broer gevolgd naar het oorlogsfront in Syrië. Niets had doen vermoeden dat ze dezelfde weg zouden inslagen. De twee waren energiek en uitermate slim. Blijkbaar toch niet zo slim als ze denken dat hun toekomst in Syrië ligt. De tweeling had volgens hun omgeving nochtans een westerse mentaliteit, typische tieners. Hun leven bestond uit shoppen bij Primark en selfie’s nemen. De toekomst zag er ook zeer rooskleurig uit. Ze waren bijzonder verstandig en hadden zelfs de ambitie om een medische opleiding te volgen.

Hun oudere broer was al langer in de ban van Allah en zijn heilig boekje. Hij was een rasechte extremist en Jihadstrijder. Naasten van de tweeling vermoeden dat ze geïnspireerd geraakten door de islamitische, extremistische video’s op het internet.

In het holst van de nacht hebben ze het ouderlijk huis verlaten. Kledij en hun paspoort, meer hadden ze niet nodig om naar het beloofde land te trekken.

Éen ding is zeker: moesten ze ooit terugkeren naar Groot-Brittannië, zullen ze hun gedroomde medische carrièreplannen op hun buik kunnen schrijven. Ze kunnen natuurlijk altijd verpleegstertje spelen aan het oorlogsfront. (IR)

Reacties

wpDiscuz