179 coronadoden bij Noorderburen, maar Nederlanders gaan gewoon gezellig met duizenden naar markt

Het is bijna niet te geloven

Bij ons gaat het niet goed met het aantal corona-slachtoffers, maar bij onze Noorderburen ziet het er ook niet rooskleurig uit. Zij hebben al 4.204 officiële besmettingen en 179 mensen zijn overleden aan het virus en de piek is nog lang niet in zicht.

Markten blijven doorgaan

Je zou denken dat mensen extra voorzichtig zijn, maar veel van onze Noorderburen hebben blijkbaar nog maar weinig boodschap aan de maatregelen. Zo gaan veel van de markten nog gewoon door.

Ook mensen op de markt hebben nog duidelijk niet door hoe ernstig de situatie is en waarom ze eigenlijk binnen moeten blijven. De man uit onderstaande video is één van de mensen die het duidelijk nog niet snapt. Zijn reactie waarom hij op de markt rondloopt, spreekt boekdelen: “Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis, dus de kans dat ik besmet raak, is toch gigantisch groot.” 

Het feit dat de marktbezoeker zelf het virus gigantisch kan verspreiden, begrijpt hij duidelijk niet.

Vooruitzichten zien er niet goed uit bij de Nederlanders

Onderstaande tabel doet momenteel de ronde in Nederland en het lijkt alsof onze Noorderburen op verschrikkelijke consequenties lijken af te stevenen. Deze cijfers houden natuurlijk geen rekening met de huidige maatregelen die binnenkort de groei van zieken en doden zou moet afremmen.

Indien echter iedereen gezellig naar de markt blijft gaan dan ziet de toekomst er niet goed uit.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
philip

Anna Bell niet gepast met U antwoordt hier op blijf in U kot nog niet begrepen of wat denk na .
web site of niet . het bewijs dat onze noorderburen er nog niet waker van liggen . .
van daar grens is gesloten .

wpDiscuz