20 Congolezen gerepatrieerd in Airbus met 300 zitjes

De luchtmacht heeft vorige week een gedwongen repatriëring van twintig Congolezen uitgevoerd, in een Airbus met driehonderd zitjes. Dat schrijft een krant van De Persgroep maandag. Het ging om asielzoekers en illegalen die uitgeprocedeerd waren in ons land, Ierland en Duitsland. De vlucht gebeurde in een Airbus met driehonderd zitjes. En dat voor twintig uitgeprocedeerden […]

De luchtmacht heeft vorige week een gedwongen repatriëring van twintig Congolezen uitgevoerd, in een Airbus met driehonderd zitjes. Dat schrijft een krant van De Persgroep maandag.

Het ging om asielzoekers en illegalen die uitgeprocedeerd waren in ons land, Ierland en Duitsland. De vlucht gebeurde in een Airbus met driehonderd zitjes. En dat voor twintig uitgeprocedeerden en een zestigtal begeleiders.

“Geen alternatief”

“Inefficiënt en veel te duur”, hekelt Theo Francken (N-VA). Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken is er geen alternatief. “Vroeger gebruikten we een kleiner legervliegtuig, maar dan moesten we twee tussenlandingen inlassen om bij te tanken, met tijdverlies en extra paperassen tot gevolg. En grotere groepen repatriëren, ligt moeilijk bij de Congolese overheid”, aldus directeur Freddy Roosemont, die beklemtoont dat het Terugkeerfonds van de EU de vlucht betaalde.

Belga

Foto PN

Reacties

wpDiscuz