200.000 euro verlies door financieel geknoei aan de top News
200.000 euro verlies door financieel geknoei aan de top
News

200.000 euro verlies door financieel geknoei aan de top

De voetbalbond heeft vorig jaar 200.000 euro verlies gemaakt. Een interne audit legt de oorzaak bloot: ernstig financieel geknoei aan de top, zo schrijft Het Laatste Nieuws.
1,4 miljoen euro winst maakte de voetbalbond tijdens de lucratieve campagne in Brazilië. Toch beëindigde de bond 2014 met een financiële kater. Die bevinding zet kwaad bloed bij de clubs, die voorlopig weigeren om de jaarrekening van de bond goed te keuren. Zij waren deze zomer al verbolgen over de hoge kosten van het WK: toen vergat de bond een hotel te annuleren, wat een factuur van 300.000 euro opleverde.

Het topje van de ijsberg, blijkt nu uit de audit. Er vielen vorig jaar wel meer hoge facturen binnen. Ook worden vraagtekens geplaatst bij bepaalde fiscale constructies met leden van het management en leden van de technische staf van de Rode Duivels. De clubs eisten al een nieuwe, grondigere audit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties