200.000 Europeanen vragen koning Filip euthanasiewet niet te tekenen

Een Europese petitie waarin aan koning Filip gevraagd wordt om de uitbreiding van de Belgische euthanasiewet naar wilsbekwame minderjarigen niet te ondertekenen, werd door meer dan 200.000 mensen onderschreven. Dat meldt het in Nederland uitgegeven Katholiek Nieuwsblad woensdag op zijn website. Het Katholiek Nieuwsblad stelt onder aanhaling van het Oostenrijkse persbureau Kathpress dat de petitieactie […]

Een Europese petitie waarin aan koning Filip gevraagd wordt om de uitbreiding van de Belgische euthanasiewet naar wilsbekwame minderjarigen niet te ondertekenen, werd door meer dan 200.000 mensen onderschreven. Dat meldt het in Nederland uitgegeven Katholiek Nieuwsblad woensdag op zijn website.

Het Katholiek Nieuwsblad stelt onder aanhaling van het Oostenrijkse persbureau Kathpress dat de petitieactie twee weken geleden opgestart werd door een Weens echtpaar. In de petitie wordt koning Filip opgeroepen “naar zijn geweten te luisteren en zich een monarch met ethische principes te tonen”.

Het echtpaar dat de petitie startte, vindt dat de Belgische wet uitwerking heeft op Europa en de hele wereld. Dat mensen uit meer dan twintig landen de petitie steunen, toont “de intensiteit van de schok die heel Europa registreerde”, luidt het.

Foto PN

Reacties

wpDiscuz