21-jarige zatlap crasht Audi R8 en verzint een carjacking (video’s)

Een jonge kerel uit Bornem reed, met een flink stuk in zijn voeten, over de E17 toen hij een andere wagen aanreed. Hij pleegde vluchtmisdrijf, liet hiermee de aangereden vrouw zwaargewond achter, verstopte zijn auto en… vertelde dat die gestolen was. Benjamin D.C. kreeg de Audi R8, gewrapt in een Gulf-kostuum, van zijn papa. Er […]

Een jonge kerel uit Bornem reed, met een flink stuk in zijn voeten, over de E17 toen hij een andere wagen aanreed. Hij pleegde vluchtmisdrijf, liet hiermee de aangereden vrouw zwaargewond achter, verstopte zijn auto en… vertelde dat die gestolen was.


Benjamin D.C. kreeg de Audi R8, gewrapt in een Gulf-kostuum, van zijn papa. Er hing al een gepersonaliseerde nummerplaat aan: ‘DC 999’.

Dat Benjamin zo’n exclusieve wagen had, moest de hele wereld weten. Internet werd overspoeld met video’s waarin hij het opneemt tegen zijn pa met de Ferrari, hoe hij donuts draait met de R8 en hoe snel hij ermee door een tunnel kon.

Deze week liep het echter fout. Benjamin was op restaurant geweest met zijn vrienden en daarbij heel wat glaasjes wijn achterover gekapt. Daarna scheurde hij over de E17 naar huis. Door de wijnnevel voor zijn ogen zag hij niet dat er voor hem een Seat Ibiza braafjes 120 reed en boorde zijn bolide in diens kont. De bestuurster van die Seat, een 50-jarige vrouw, kwam klem te zitten in haar wagen. De hulpdiensten konden haar bevrijden, waarna ze zwaargewond naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Benjamin was niet degene die de hulpdiensten had gebeld. In tegenstelling tot de Seat, kwam zijn Audi er nog relatief goed van af. Hij trapte het beestje op zijn staart en haastte zich naar het tankstation in Sint-Niklaas. Daar belde hij naar zijn vader. “Papa, ik ben slachtoffer geworden van een carjacking!”

Vader maakte moeder wakker en samen gingen ze hun zoon ophalen. Terug thuis werd de politie erbij gehaald om de ‘carjacking’ aan te geven. De flikken waren echter niet van gisteren: Benjamin was duidelijk onder invloed en ze legden al snel de link naar het ongeval in Temse. Ze namen Benjamin mee naar het politiekantoor om hem daar verder op de rooster te leggen. Ondertussen ging een andere ploeg op zoek naar de gestolen R8. Die vonden ze gehavend weer terug, niet ver van het tankstation waar hij zijn telefoontje eerder die avond had gedaan.

Benjamin werd in de boeien geslagen en zijn Audi in beslag genomen. Vandaag beslist de raadkamer of hij nog langer achter slot en grendel moet blijven. Zijn verklaringen heeft hij intussen wat bijgeschaafd: nu beweert hij dat hij achtervolgd werd door personen die misschien carjackers waren en dat hij daardoor de vrouw voor hem aanreed.

De ouders van Benjamin hebben alvast geen medelijden met hun zoon. “Hij heeft een zware fout gemaakt en daar moet hij nu de gevolgen maar van dragen! Hij zit nu wel in de gevangenis, maar de vrouw die hij aanreed is er veel erger aan toe. We hopen maar dat die er weer helemaal bovenop komt.”

Tot slot nog enkele video’s van de R8. De Ferrari 360 Stradale die er af en toe ook in komt, is die van vader D.C. Eerste filmpje: Benjamin gebruikt een gehandicaptenparking als zijn persoonlijke VIP-plaats. (SL)

Reacties

wpDiscuz