5.000 euro schadevergoeding voor ‘Fritzl Schnitzel’ News
5.000 euro schadevergoeding voor ‘Fritzl Schnitzel’
News

5.000 euro schadevergoeding voor ‘Fritzl Schnitzel’

Een Oostenrijks restauranthouder moet de advocaat van Josef Fritzel 5.000 euro schadevergoeding betalen nadat hij een ‘Fritzl Schnitzel’ op zijn menu had gezet. Inclusief foto van de incestpleger die zeven kinderen verwekte bij zijn eigen dochter.

De nu bijna 78-jarige Fritzl werd in 2008 opgepakt voor seksueel misbruik van zijn dochter. De Oostenrijker had Elisabeth op haar 18de opgesloten in de kelder en verwekte in totaal zeven kinderen bij haar. Drie daarvan werden ‘opgevoed’ door zijn eigen vrouw, drie andere bleven opgesloten bij hun moeder. Het zevende kind, een jongetje, overleed enkele dagen na zijn geboorte en werd door Fritzl zelf verbrand in een oven. De monsterlijke incestzaak kwam pas aan het licht toen een van de andere kinderen ziek werd en Elisabeth haar vader ervan kon overtuigen hen naar het ziekenhuis te brengen.

Ondanks de gruwel van de zaak, zag een Oostenrijks restauranthouder er geen graten in een ‘Fritzl Schnitzel’ op zijn menu te zetten, inclusief foto van de echte Fritzl. Hij werd daarvoor eerder nog vrijgesproken, maar in een nieuw proces heeft een rechter in Wenen hem nu veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten en 5.000 euro schadevergoeding aan de advocaat die de zaken van Fritzl behartigt. De restauranthouder reageerde naar verluidt “verrast” op de uitspraak. (AH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties