9 leerlingen getuigden tegen (vrijgesproken) leerkracht: “Hij ritste mijn slaapzak open”

Een opmerkelijk verhaal vandaag in Het Laatste Nieuws. Maar liefst 9 meisjes gingen getuigen tegen hun leerkracht. Hij zou hen volgens hen aangerand hebben. De feiten dateren van 2012. Het laatste jaar van de vrije basisschool Sint-Lodewijk (Brugge) trok een week op kamp. Geen vuiltje aan de lucht, tot korte tijd later een van de […]

Een opmerkelijk verhaal vandaag in Het Laatste Nieuws. Maar liefst 9 meisjes gingen getuigen tegen hun leerkracht. Hij zou hen volgens hen aangerand hebben.

De feiten dateren van 2012. Het laatste jaar van de vrije basisschool Sint-Lodewijk (Brugge) trok een week op kamp. Geen vuiltje aan de lucht, tot korte tijd later een van de leerlingen samen met haar moeder naar de politie stapte. Leraar B.M. zou haar aangerand hebben.

Vanaf dan was het hek van de dam: maar liefst 8 andere meisjes beweerden gelijkaardige dingen meegemaakt te hebben. Niet alleen op het kamp maar ook gewoon in de klas zou de leraar handtastelijk geweest zijn.

De rechter dacht er echter anders over. Onder meer de feilloze carrière, het feit dat zijn echtgenote B.M. steevast bleef steunen én het feit dat de psychiater geen ‘pedofiele afwijkingen’ vond, vormden mee het besluit van de rechter.

Ongeloof bij de ouders. “Het woord van negen meisjes is blijkbaar niets waard voor een rechter. In dit land mag een leraar dus zonder problemen aan leerlingen zitten.” Zoals verwacht gaan de ouders in beroep. Het volledige verhaal lees je vandaag dus in Het Laatste Nieuws. (RVH)

Foto: freeimages.com

Reacties

wpDiscuz