Abou Jahjah laat nog eens van zich horen: 'Waarom is Vlaams in Brussel een officiële taal en Arabisch niet?' News
Abou Jahjah laat nog eens van zich horen: 'Waarom is Vlaams in Brussel een officiële taal en Arabisch niet?'
News

Abou Jahjah laat nog eens van zich horen: 'Waarom is Vlaams in Brussel een officiële taal en Arabisch niet?'

Dyab Abou Jahjah heeft in zijn leven al een opvallend parcours gewandeld. Zo werd hij geboren in Libanon en trachtte asiel aan te vragen in België in 1991, maar zonder success. Uiteindelijk werd hij alsnog Belgisch staatsburger vijf jaar later door zijn huwelijk met een Belgische vrouw.

Hij had een opvallende politieke carrière hier in België waarbij hij meermaals werd verweten dat hij zou aanzetten tot geweld. Hij werd zelfs aangehouden voor de vorming van een privémilitie en zou volgens sommigen ook een vermeend lid geweest zijn van de terroristische organisatie Hezbollah.

Ondanks alles werd hij wel uitgeroepen tot de op drie na invloedrijkste allochtoon van België. Hij was ook voorzitter van Movement X, een organisatie die zich keert tegen uitingen die zij als door racisme ingegeven stereotyperingen beschouwt, zoals bijvoorbeeld Zwarte Piet.

Abou Jahjah wil Arabisch als officiële taal in Brussel

In een interview met De Morgen laat Abou Jahjah nu nog eens van zich horen. Zo stelt hij zich hardop de vraag waarom Vlaams in Brussel een officiële taal is en Arabisch niet. Er wonen immers veel meer Arabische moslims in Brussel dan Vlamingen. Niet logisch, aldus Jahjah.

“Waarom is Vlaams in Brussel nog een officiële taal en Arabisch niet, terwijl er meer Arabische moslims wonen dan Vlamingen? Wel, dit land heeft een geschiedenis, en een native heeft recht op een bepaald erfgoed, zelfs als numerieke minderheid.”

“Ik vraag niet veel: alleen niet achtergesteld te worden. Ik wil evenveel kans op een job of een huis, ik wil dat een moslim zijn geloof vrij kan beleven. Ik zie ingrediënten voor een gevaarlijke mix. Extreemrechts groeit, de minderheden radicaliseren, en er wacht ons een recessie.”

Na deze uitspraken, komt er een storm van reacties. Sommige mensen begrijpen Abou Jahjah, maar een zeer groot deel reageren vol ongeloof. Het verleden van de man helpt natuurlijk ook niet bij zijn statement.

Bron: De Morgen, Redactie24, intropic screencap YT

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties