Abu Imran is een kadootje van sp.a

De inmiddels razend mediageile haatbaard Fouad Belkacem leeft al langer dan vandaag. Zo mag u gerust weten dat hij in 2003 zijn circusplannen ontwierp in een jeugdhuis in Boom. Met toelating van, jawel, de alomtegenwoordige sp.a. We worden er een beetje zeeziek van. Fouad hier, Abu daar, Sharia overal… Maar toch moeten we er even […]

De inmiddels razend mediageile haatbaard Fouad Belkacem leeft al langer dan vandaag. Zo mag u gerust weten dat hij in 2003 zijn circusplannen ontwierp in een jeugdhuis in Boom. Met toelating van, jawel, de alomtegenwoordige sp.a.


We worden er een beetje zeeziek van. Fouad hier, Abu daar, Sharia overal… Maar toch moeten we er even door. Hoewel hij de laatste maanden pas echt ontdekt werd door de media, is de miserie in zijn koppie al heel lang geleden begonnen. In de gemeente Boom. Niet alleen bekend om haar wereldfestivals Tomorrowland en Mano Mundo, maar tevens om haar behoorlijke dosis allochtonen. En dat leidt nu en dan tot een stevig relletje, vandaar ook dat het linkse gemeentebestuur een tijdje terug komaf wilde maken met de allochtone overlast.

Hoe? Niet door nog een dozijn veiligheidscamera’s te installeren. Wel door een straathoekwerker – of in het sp.a’ns ‘jeugdwerker’ – op de verveelde én vervelende menigte af te sturen. Peter Calluy, sp.a-gemeenteraadslid, stelde dat trouwens zelf voor. De bedoeling was een brug te bouwen tussen de allochtonen en de autochtonen, maar al snel bleek dat die aanleg niet op één twee drie afgerond ging zijn.

Op hetzelfde moment startte een ander SP.A-gemeenteraadslid, Saïd Touhafi, het jongerenproject El Islaah met de bedoeling de ‘stoute’ allochtonen van ’t straat te houden. Elke zaterdag mochten ze van de gemeente bijeenzitten in jeugdhuis Den Dijk. Eén keer raden wie de voorzitter werd van El Islaah? Juist, onze vriend Fouad Belkacem, toen al meer haar onder zijn kin dan op zijn koppie. Zaterdag werd al snel enkele dagen per week. Jongeren die ook gebruik maakten van het jeugdhuis werden weggejaagd.

Calluy zag het helemaal fout gaan. “Ik ving steeds vaker uitspraken op als “alle homo’s tegen de muur” en “Jullie, Belgen, beschermen de homo’s, zodat onze jongeren ook het risico lopen homo te worden”. Ondertussen stond sp.a-raadslid Touhafi te grinniken”, vertelt hij.

Erger werd het toen Touhafi even meedeelde dat “het een kwestie van tijd is dat de sharia hier toch zal ingevoerd worden”. Inderdaad, die woorden kwamen uit de mond van een sp.a-gemeenteraadslid. En dat zinde Calluy helemaal niet. “Deze man hier is geen socialist, zelfs geen democraat. Hij is iemand die fundamentalistische praatjes verkoopt onder onze vlag”, verweet hij Touhafi. En hij (Touhafi) mocht opkrassen.

Toch mochten Fouad & co nog steeds hun ding doen in jeugdhuis Den Dijk. Een vriendelijke begroeting – het was iets van “vuile hoer” – aan het adres van schepen van Financiën Anita Ceulemans maakte daar een einde aan. Onder het mom “huur niet betaald” flikkerden ze mijnheer Imran & co buiten. Ze gingen elders hun geluk opzoeken, met name in jeugdhuis Rzoezi in Mechelen, met een hoop andere fundamentalistische dorpsgekken. Het plan was om vervolgens met z’n allen terug naar Boom te keren om aldaar jeugdhuis Islaah op te richten. Toenmalig minister van Welzijn Inge Vervotte steunde het initiatief en beloofde een subsidie van 70.000 euro – u leest het goed – mits goedkeuring van het gemeentebestuur van Boom. Gelukkig is het circus niet doorgegaan, mede dankzij de waarschuwingen van Calluy, die even later ook mocht opkrassen wegens te recht voor de raap. Antwerpen werd het volgende doelwit van Sharia & co, maar dat verhaal kent u al.

Benieuwd wat dat in oktober gaat geven daar in Boom. Burgemeester Patrick Marnef werd daar ook keer op keer op mysterieuze wijze herkozen. Maar da’s een ander verhaal. (DB) 

 

Reacties

wpDiscuz