Advocaat Fouad Belkacem blijkt broer van belangrijke CD&V’er

  In Antwerpen loopt nog steeds ‘het grootste terrorismeproces dat België ooit gekend heeft. Hoofdverdachte: Fouad Belkacem, het kopstuk van Sharia4Belgium. En nu blijkt zijn advocaat toch wel de broer van een niet onbekend CD&V’er te zijn!Het blijft voor ons een raadsel waarom advocaten zich voor de kar van bepaalde mensen laten spannen. Neem nu […]

 

In Antwerpen loopt nog steeds ‘het grootste terrorismeproces dat België ooit gekend heeft. Hoofdverdachte: Fouad Belkacem, het kopstuk van Sharia4Belgium. En nu blijkt zijn advocaat toch wel de broer van een niet onbekend CD&V’er te zijn!
Het blijft voor ons een raadsel waarom advocaten zich voor de kar van bepaalde mensen laten spannen. Neem nu de familie Aquino: voor de grootste drugszaak die België ooit kende, heeft de familie een resem topadvocaten ingeschakeld waar u en ik maar van kunnen dromen de dag dat we iets mispeuterd hebben. Jef Vermassen, Walter Van Steenbrugge, Sven Mary, Hans Rieder en nog enkele kleppers staan de drugsfamilie met raad en daad bij, op zoek naar de procedurefout waardoor ze toch aan vervolging kunnen ontsnappen. Rare jongens, die advocaten. Eerst het geld, dan de moraal?

Maar over naar Fouad Belkacem. Hij had twee topadvocaten (Walter Damen en – weeral – Sven Mary), maar in mei 2014 gaven zij er de brui aan. Ze werden vervangen door John Maes en Nabil Riffi. Nabil wie? Die laatste is misschien niet zo bekend, maar zijn broer wel: Hamid Riffi, Mechels gemeenteraadslid én opgenomen in de nationale stuurgroep van de CD&V. Hij werd door Wouter Beke mee aangenomen om CD&V een nieuw elan te geven.

Hamid Riffi ziet er in ieder geval geen probleem in: “Mijn broer is inderdaad advocaat van Fouad Belkacem. Wat mijn broer doet, is zijn zaak. Hij is oud genoeg om te beseffen waar hij mee bezig is. Hij vindt dat iedereen recht heeft op verdediging, zoals ook in ons rechtssysteem bepaald wordt. Ik zou hem nooit zeggen dat hij dat niet mag doen. Ik ben leerkracht, hij is advocaat, dat maakt ons totaal verschillend.”, reageert hij tegenover onze redactie.

Nu weten wij ook wel dat een advocaat daarom niet het gedachtengoed van zijn cliënt deelt, laat staan de broer van de advocaat, maar… Stel… Stel dat dat toch het geval zou zijn, had het podium van het CD&V verkiezingscongres er misschien zo uitgezien: 

Reacties

wpDiscuz