Al douchend gefilmde meisjes draaien op voor deze gerechtskosten

Twee jaar lang filmde basketbalcoach Wannes V. zijn speelsters in de douche. Of hij gestraft wordt? Nope. Maar het kan nóg erger. De zeventien gefilmde meisjes moeten opdraaien voor zijn gerechtskosten. Meer bepaald het volgende bedrag…Zes jaar geleden kreeg basketbalcoach Wannes V. het lumineuze idee om zijn speelsters stiekem te filmen terwijl ze aan het […]

Twee jaar lang filmde basketbalcoach Wannes V. zijn speelsters in de douche. Of hij gestraft wordt? Nope. Maar het kan nóg erger. De zeventien gefilmde meisjes moeten opdraaien voor zijn gerechtskosten. Meer bepaald het volgende bedrag…
Zes jaar geleden kreeg basketbalcoach Wannes V. het lumineuze idee om zijn speelsters stiekem te filmen terwijl ze aan het douchen waren. U weet wel, ‘for research purposes only’. Niemand die van iets wist en dus deed hij dat twee jaar aan een stuk. Dat leverde hem een behoorlijke naaktfilmpjesverzameling op van douchende meisjes van 14 tot 18 jaar.

In 2011 was het spelletje echter gedaan toen hij op heterdaad betrapt werd. Gevolg? Een proces tegen de 26-jarige ex-basketbalcoach dat aanvankelijk de logische weg volgde: 18 maand cel ‘wegens aanranding van de eerbaarheid’ én per slachtoffer een schadevergoeding van 375 euro. Maar volgens de perverse filmer had hij niet strafbaars gedaan, dus ging hij in beroep.

En jawel, het Hof van Cassatie bevestigde dat het stiekem filmen van een naakte +16-jarige zonder toestemming geen aanranding van de eerbaarheid is, zolang er geen dwang of geweld is gebruikt. Het gaat hier om een stokoude wet uit 1867 die nog steeds van kracht is, maar nu dus behoorlijk misbruikt wordt door de voyeur. Iets dat er bij de slachtoffers totaal niet in kan. “Er wil toch niemand stiekem naakt onder de douche gefilmd worden? Onbegrijpelijk dat je voor zoiets vrijgesproken kan worden. Dat is een slag in ons gezicht”, vertelt slachtoffer Miette in Het Laatste Nieuws.

Meer nog, de zeventien dames moeten nu opdraaien voor de gerechtskosten. Die bedragen in het totaal 1330,34 euro. Dat komt neer op gemiddeld 78,26 euro per meisje. Centen die zij moeten neertellen omdat een vuilaard hen in hun blootje wilde zien.

Toch ergeren de meisjes zich vooral aan het feit dat hij nu gezellig kan verder filmen. “Het ergste is dat hij gewoon in een nieuwe sportclub kan binnengaan en daar hetzelfde doen. En nu ging het enkel om het stiekem filmen. Maar waar eindigt dat?”, klinkt het. Die vraag stellen wij ons ook… (KDN)

Reacties

wpDiscuz