Albert dreigt serieus in de problemen te komen

Zijn entourage is momenteel druk bezig met het bedenken van oplossingen, maar het ziet er niet goed uit voor de man die twintig jaar aan het roer van ons land stond.Di Rupo had natuurlijk moeten weten dat er problemen van gingen komen: zelfs toen koning Albert II nog op de troon zat, kwam hij met […]

Zijn entourage is momenteel druk bezig met het bedenken van oplossingen, maar het ziet er niet goed uit voor de man die twintig jaar aan het roer van ons land stond.

Di Rupo had natuurlijk moeten weten dat er problemen van gingen komen: zelfs toen koning Albert II nog op de troon zat, kwam hij met zijn royale dotatie niet toe en moest hij zaken uit de koninklijke schenking verkopen om de touwtjes aan elkaar te kunnen knopen.

Sinds hij aftrad, zag Albert zijn dotatie van 11.5 miljoen naar slechts 923.000 euro zakken. Daarenboven heeft Di Rupo beslist dat Albert II, net als iedere brave Belg, belastingen moet betalen, al is het niet zo veel. ‘Netto’ houdt Albert nog maar 720.000 euro van zijn dotatie over: dat is slechts 60.000 euro per maand!!! Hoe kan Albert daar nu mee rondkomen?

Dat is iets wat hij zichzelf namelijk ook afvraagt. De Standaard weet dat de koning dat allemaal ondankbaar vindt, zomaar snoeien aan zijn dotatie. Hij heeft schrik om in de financiële problemen te komen. Met die schamele 60.000 euro per maand kan hij zijn levensstandaard niet meer aanhouden die hij  gewend was.

Zijn entourage is nu druk bezig na te denken en te calculeren en ze hebben al enkele ideetjes. Als de staat nu eens zou opdraaien voor het onderhoud en de energierekening van het kasteel Blvédère bijvoorbeeld, dat zou al wat schelen.(SL)

Op Twitter willen er al velen Albert II helpen met enkele handige spaartips:


Reacties

wpDiscuz