Aldi-werknemer had geen zin om te werken en verzon dat hij corona had: winkel gesloten en producten vernietigd

Zo kan je het ook doen

Indien je de minste symptomen van het corona-virus hebt dan wordt je met onmiddellijk ingang minstens twee weken thuis geschreven door dokter. Indien je positief test, ben je vaak zelfs langer thuis.

Aldi-werknemer verzon dat hij corona had

Een werknemer van Aldi uit het filiaal van Menen meldde afgelopen vrijdag aan zijn werkgever dat hij positief had getest voor het coronavirus. Aldi nam deze melding heel serieus en er volgde onmiddellijk stevige maatregelen. De winkel werd onmiddellijk gesloten en honderden niet verpakte producten werden vernietigd.

Ondertussen kwam echter aan het licht dat de man helemaal niet besmet is en dit gewoon had verzonnen zodat hij thuis kon blijven. Een betaald, verlengd weekend leek de leugenaar immers wel leuk. Jason Sevestre, Communicatieverantwoordelijke van Aldi, vertelde het volgende over dit incident:

“Hij meldde zich vrijdag wel ziek en zei dat hij besmet was. Dat heeft bij ons alle nodige procedures in werking doen treden. Vandaag is inderdaad duidelijk geworden dat de medewerker, die nog niet lang bij Aldi werkt, niet positief testte.”

Het verlies van dit Aldi filiaal door deze melding loopt sowieso tot meerdere duizenden euro’s op. Of de werknemer zijn C4 en een schadeclaim in zijn brievenbus mag verwachten, is niet duidelijk. ‘Dat is interne keuken’, aldus Sevestre van Aldi. Wij gaan ervan uit dat je hem niet meer snel in de Aldi van Menen zal zien rondlopen.

Reacties

wpDiscuz