Amerikaanse bomexplosie schrikt chique Duitse buurt op (video)

De welgestelde Duitse buurt Schwabing bij München is afgelopen nacht opgeschrikt door een grote ontploffing van een Amerikaanse bom. De bom deed een tiental huizen in de brand vliegen en liet honderden ruiten sneuvelen. Een groot deel van Europa ligt nog vol met blindgangers, bommen die hun doel raken maar nooit zijn ontploft. Vooral in […]

De welgestelde Duitse buurt Schwabing bij München is afgelopen nacht opgeschrikt door een grote ontploffing van een Amerikaanse bom. De bom deed een tiental huizen in de brand vliegen en liet honderden ruiten sneuvelen.

Een groot deel van Europa ligt nog vol met blindgangers, bommen die hun doel raken maar nooit zijn ontploft. Vooral in de grote Duitse steden worden maandelijks nog nieuwe bommen gevonden. Na tientallen jaren kan het metaal in een onontplofte bom roesten en de explosieve stoffen alsnog doen ontploffen, zeggen experts.

De blindganger uit de Tweede Wereldoorlog die gisteren werd gevonden kon niet vervoerd worden naar een ontmijningsterrein. Daarom moest de explosieve lading van maar liefst 500 pond ter plekke onschadelijk worden gemaakt. Dat liep helaas niet zo goed als gepland, zoals blijkt uit de onderstaande video.

Ruim 2.500 omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd en de metro van München werd tijdelijk stilgelegd. De ontploffing was krachtiger dan verwacht en daarom zal een deel van de wijk voorlopig nog afgesloten blijven. Bekijk hieronder de spectaculaire beelden uit verschillende hoeken (AN):

Gefilmd vanuit een huis vlakbij:

Vlakbij de kerk van Schwabing:

Vanuit één van de sjieke villa’s. Let vooral op het contrast van het onderdrukte gilletje van de filmende vrouw met de man die onverstoord over straat wandelt:

Reacties

wpDiscuz