Andere bus ziet ongeval nét niet gebeuren

Naast de verongelukte bus, reden nog twee andere Belgische bussen vanuit het Zwitserse Saint Luc naar huis. Ze reden ongeveer gelijk met de fatale bus, maar hebben het ongeval niet zien gebeuren. 7.15u, gisteren. Een van de drie bussen die vanuit het Intersoc hotel in Saint Luc naar België reed, komt aan in Haasrode. 37 […]

Naast de verongelukte bus, reden nog twee andere Belgische bussen vanuit het Zwitserse Saint Luc naar huis. Ze reden ongeveer gelijk met de fatale bus, maar hebben het ongeval niet zien gebeuren.

7.15u, gisteren. Een van de drie bussen die vanuit het Intersoc hotel in Saint Luc naar België reed, komt aan in Haasrode. 37 leerlingen en vier begeleiders van de Gemeentelijke Basisschool zijn veilig thuis. Ze hebben niets van het ongeval gezien.

“De bus is dan ook doorgereden”, vertelt Vertongen. “Op aanraden van het Rode Kruis hebben we ook bij aankomst aan de school niets verteld. Het was beter dat hun ouders dat thuis, in hun vertrouwde omgeving zouden doen. Donderdag komen ze terug naar school en hier wordt de nodige opvang voorzien.”

In de andere bus zaten een veertigtal kinderen uit de Vrije Basischool van Beersel. Ook zij hebben het ongeval niet zien gebeuren. “Maar de leerlingen hebben het nieuws onderweg via hun mp3-speler vernomen”, vertelt Kris Hunninck, directeur van de Vrije Bassisschool in Beersel, die zelf ook mee op sneeuwklasse was. “Meteen kwamen allerlei vragen: was die erbij, heeft die het overleefd? Maar veel informatie hadden we nog niet. Onze leerlingen hadden een nauwe band met de andere kinderen.”

HDB

Foto Reuters

Reacties

wpDiscuz