Open VLD recycleert Phaedra ‘Politiek-is-niets-voor-mij’ Hoste

Wie dacht dat hij na de blitzcarrière van Losse Handjes Pol Vanden Driessche bij de N-VA de beste verkiezingssoap van het jaar had gezien, die mag zich schrap zetten voor een nieuwe aflevering in de reeks: de realiteit overtreft de fictie. Vandaag werd bekend gemaakt dat niemand minder dan Phaedra Hoste op de Open VLD […]

Wie dacht dat hij na de blitzcarrière van Losse Handjes Pol Vanden Driessche bij de N-VA de beste verkiezingssoap van het jaar had gezien, die mag zich schrap zetten voor een nieuwe aflevering in de reeks: de realiteit overtreft de fictie. Vandaag werd bekend gemaakt dat niemand minder dan Phaedra Hoste op de Open VLD lijst zal opkomen tijdens de komende gemeenteraardsverkiezingen.

In Antwerpen regent het de jongste dagen witte konijnen. De nieuwste naam op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is die van model Phaedra Hoste (40). Zij keert volgens verschillende bronnen bij Open Vld na tien jaar terug in de politiek, zo meldt Het Nieuwsblad.

Phaedra Hoste liet zich volgens verschillende goedingelichte bronnen binnen de Antwerpse Open Vld door lijsttrekker Annemie Turtelboom verleiden om voor de gemeenteraadsverkiezingen op de Antwerpse lijst te staan. “Er zijn verschillende gesprekken geweest”, zegt een Open Vld’er.

Open Vld noch Hoste wil dit officieel bevestigen omdat ze het nieuws pas eind deze week willen bekendmaken.

Het fotomodel zat begin deze eeuw al anderhalf jaar in de Brugse gemeenteraad voor CD&V. Hoste kwam bij de andere partijen onder vuur te liggen omdat ze zelden in de gemeenteraad te zien was. Ze stapte in 2002 dan ook op omdat ze het naar eigen zeggen te druk had en politiek haar ding niet was. “Maar dat was mijn ding niet. Vergaderen tot middernacht zonder dat je ook maar iets te eten kreeg en met alleen een glas water voor je neus. Neen, het was echt mijn ding niet. Daarom denk ik niet dat ik ooit terugkom. Hoewel, als er in de toekomst een traiteur aanwezig is op de raadzittingen, wil ik het nog wel overwegen”, zei Hoste enkele jaren geleden nog.

 


Reacties

wpDiscuz