Anuna De Wever is volledig overtuigd: ‘We moeten al deze vluchtelingen naar België halen, het zijn kinderen’

Anuna is grote fan van dit voorstel

Anuna De Wever, de bekendste klimaatactiviste uit België, steunde gisteren via Twitter uitgrebreid een nieuw voorstel waar nu toch over wordt gesproken. In Griekenland zitten er heel wat vluchtelingen opgesloten in vluchtelingenkampen. Daar zouden ook 5.500 kinderen en tieners van verschilende leeftijden bij zitten, volgens Anuna moeten we hen nu allemaal helpen en naar hier brengen.

Elke gemeente moet 10 tot 25 vluchtelingen opvangen

Haar oproep kwam er na een open brief van Charlotte Vandycke, directeur Vluchtelingwerk Vlaanderen. Zij vindt dat België moet helpen om de kinderen uit deze Griekse kampen op te vangen.

Er zitten al lange tijd 5 500 alleenstaande kinderen in erbarmelijke omstandigheden vast in de kampen op de Griekse eilanden. Vluchtelingenwerk Vlaanderen roept ons land op om mee te trekken in een Europese inspanning en de meest kwetsbaren een veilige thuis te geven. Gent geeft alvast het goede voorbeeld.

Haar voorstel is dat elke Belgische gemeente 10 tot 25 kinderen en jongeren uit deze vluchtelingenkampen welkom heet en onderdak geeft. De gemeente Gent gaf al aan dat zij hier bij zullen helpen.

Toon dat jouw gemeente een kindvriendelijke, gastvrije gemeente is. Maak net als Gent kenbaar dat ook in uw gemeente 10 of meer kinderen of jongeren welkom zijn. Samen met uw collega’s maakt u zo duidelijk dat er een draagvlak is voor een menselijk onthaal.

CD&V is al volledig akkoord

Vandycke vertelde in haar brief dat de Europese commissie al een beslissing over deze problematiek heeft genomen en dat al bijna de helft van deze vluchtelingen zullen opgevangen worden. Partij CD&V is volgens Vandycke al enthousiast en ondersteunt dit voorstel volledig.

Europees commissaris Ylva Johansson kondigde er aan dat op zijn minst 1.600 kinderen vanaf volgende week zullen overgebracht worden naar die Europese lidstaten die zich bereid verklaren hen op te nemen.

Bij ons riepen politici van verschillende strekkingen de regering al op om zich bij deze landen aan te sluiten. We juichen toe dat ook regeringspartner CD&V deze oproep duidelijk ondersteunt. Ons land kan en moet deze kinderen helpen opvangen. We zijn daar perfect toe in staat.

Anuna is grote fan

Anuna vindt het voorstel van Charlotte Vandycke alvast fantastisch en roept via Twitter op dat we dit ook daadwerkelijk zullen doen.

Dit gaat over mensenrechten. Kinderen. Luister naar de vragen die gesteld worden! We MOETEN hier optreden zoals tal van andere Europese landen dat ook doen! Stop met wegkijken.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes

fuck that shit ya dumb cunt

Den Deze

Gaan julie er in coronatijden de vluchtelingencrisis bijhalen in de hoop dat de populistische marginalen hier hun bagger komen spuien? Views en comments nodig? Hahahahaha.

Eugene

Anuna, in Afrika, China, India, enzovoort zitten ook nog een ettelijke miljoenen kinderen die het heel slecht hebben, haal die ook maar naar hier, de autochtone Belgen zijn toch al in de minderheid in de grootsteden, beter ineens komaf maken en ons volledig laten overrompelen.

Thomas Elsen

Kunnen we in deze moeilijke tijden eerst eens voor onze eigen mensen zorgen er gaan veel mensen in zware problemen komen zowel financieel als mentaal en fysiek. Of zijn deze mensen ondergeschikt aan de vluchtelingen. Een beetje gezond verstand is hier op zijn plaats denk ik.

De Fonz

Wanneer gaan ze dit wicht in een instelling steken… deze bullshit hoeft echt niet meer!!!!!

yves

Moest er al lang gezeten hebben

John

Stomme trut,we zitten hier zelf zwaar in de problemen.

jk bus

Probleem is zo opgelost, ben je voorstander? Neem er dan een of twee in huis en geef ze een warme thuis. Misschien hebben sommige families nu andere grote zorgen? Anuna niet natuurlijk.

Willy

stop die stomme mediageile trut. Niet genoeg aandacht of wat. Ga in het Amazonewoud zitten, daar ben je op je plaats

philip

woestijn is beter en liefst zonder water

philip

op sluiten die handel ( weg steken , niet meer vrij laten )

geepee

Hersenloze del bol het hier gewoon af en laat u nooit meer zien voor mijn part.

Marc

zou je die trut de kop ni worden inslaan, terwijl duizenden mensen ziek worden en honderden mss wel duizenden sterven, duizenden zelfstandige en nog veel meer werkmensen het heel moeilijk hebben wil die onnozele geit nog meer miserie in huis halen.

seven

waarom maken we da jong nie ineens premier? milieu is al niet genoeg meer, ze gaat nu al de wereldproblemen oplossen…misschien vind ze wel een serum tegen corona?

Jean Rienvu

Steek dat wicht zo snel mogelijk in een gesloten instelling !

Jean Rienvu

Steek dat wicht zo snel mogelijk in een gesloten instelling ! Dat is een gevaar voor de samenleving !

Vicky

Ze hebben daar eerst de boel afgebroken en nu moeten we medelijden hebben ?! Terug vanwaar ze komen, het zijn hoofdzakelijk jonge mannen. We hebben hier andere problemen op te lossen

wpDiscuz