Arabische vrouw opgepakt omdat ze auto reed (video)

23/05/2011 - 09:47

Inderdaad, u leest het goed. In Saoedi-Arabië werd een vrouw opgepakt, enkel en alleen omdat ze rond reed in een auto. Het is het enige land ter wereld dat vrouwen verbiedt een wagen te besturen en dus werd de 'criminele' dame meteen onderschept door de religieuze politie.

De dame in kwestie, Manal al-Charif, is geen onbekende voor de Saoudi-Arabische overheden. Ze postte eerder al een filmpje op YouTube waarin te zien was hoe ze vrolijk rond reed in haar vierwieler in de stad Khobar. De actie vloeide voort uit de campagne 'Women2Drive', een initiatief van enkele vrouwen die het rijverbod willen laten opheffen.

Veel rel heeft al-Charif echter niet kunnen schoppen want ze werd tegengehouden door de politie. De activiste weigerde echter uit de wagen te stappen en kon pas opgepakt worden toen ook de religieuze politie tussenbeide kwam. Enkele uren na haar arrestatie mocht al-Charif al terug beschikken.

Maar niet voor lang, zo blijkt nu. Want vandaag kreeg ze opnieuw de politie over de vloer. Women2Drive liet deze morgen op Twitter weten dat Manal al-Charif gearresteerd werd bij haar thuis en dat ze momenteel in de gevangenis zit. (HH)

Facebook comments