Bart De Wever werd geveld door stress

Toen gisteren bekend geraakte dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in het ziekenhuis lag, werd er aanvankelijk gevreesd dat hij hartproblemen had. Stress blijkt echter de boosdoener te zijn.Bart De Wever werd woensdagmiddag in het Vlaamse parlement plots onwel. Met pijn in de borst en hyperventilerend werd hij naar de dokter gebracht, die hem […]

Toen gisteren bekend geraakte dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in het ziekenhuis lag, werd er aanvankelijk gevreesd dat hij hartproblemen had. Stress blijkt echter de boosdoener te zijn.

Bart De Wever werd woensdagmiddag in het Vlaamse parlement plots onwel. Met pijn in de borst en hyperventilerend werd hij naar de dokter gebracht, die hem voor alle veiligheid liet opnemen in het ziekenhuis.

Filip Dewinter zag er blijkbaar de lol wel van in: “Is hij nu strategisch ziek of is hij een zieke strateeg?” zo vroeg hij zich af. Intussen liet de Vlaams Belanger al weten dat hij toen nog niet wist dat De Wever werd opgenomen.

Aanvankelijk werd gedacht dat Bart last had van hartritmestoornissen, maar zijn woordvoerder liet weten dat de burgemeester van Antwerpen er minder erg aan toe is. “De geruchten dat het zou gaan om hartklachten kan ik ontkrachten,” zo liet hij weten. Wat Bart dan wel velde? Stress, vermoeidheid en daarmee gepaard gaande bloeddrukproblemen. De Wever is dan ook een bezige bij. Burgemeester van Antwerpen zijn en N-VA partijvoorzitter: het zal op den duur wel in de kleren gaan zitten.

De eerste schepen van N-VA, Koen Kennis, neemt voorlopig de taken van Bart als burgemeester over. (SL)

Reacties

wpDiscuz