Bejaarde Vlaamse boer geeft zijn fortuin aan een hoer

De familie van die bejaarde boer vond dat echter niet zo tof en prompt spanden ze een rechtszaak aan tegen de gigolo. Enkele jaren geleden overleed de echtgenote van boer Gerard, thans 88 jaar jong. Dat was voor hem hoogtijd om uit de kast te komen: stiekem was hij al die jaren ongelukkig met zijn […]

De familie van die bejaarde boer vond dat echter niet zo tof en prompt spanden ze een rechtszaak aan tegen de gigolo.


Enkele jaren geleden overleed de echtgenote van boer Gerard, thans 88 jaar jong. Dat was voor hem hoogtijd om uit de kast te komen: stiekem was hij al die jaren ongelukkig met zijn vrouw en eigenlijk was hij voor de mannen. Hij doorbladerde het blad Passe Partout en kwam een advertentie tegen van de 22-jarige, West-Vlaamse gigolo Lorenzo. Aanvankelijk rekende die 150 euro voor een date, maar boer Gerard was zo op Lorenzo’s aanwezigheid gestopt dat hij hem op den duur soms tot 20.000 euro voor enkele uurtjes gezellig samenzijn toestopte.

Het was de broer van Lorenzo die hem uiteindelijk de das omdeed. Het viel de bank op dat er plots serieuze bedragen op de gigolo kwamen. Er kwam een onderzoek van en de blauwe pakkenmannen dachten dat de centjes met Lorenzo’s drugshandel te maken hadden. De mannelijke lichtekooi zijn telefoontjes werden afgetapt en toen had de arm der wet door hoe de vork echt aan de steel zat. De kinderen van de landbouwer werden op de hoogte gebracht: Gerard had inmiddels al 208.000 euro aan Lorenzo betaald voor zijn diensten. Die kinderen dienden klacht in.

Het parket-generaal eiste gisteren drie jaar cel en 600 euro boete van Lorenzo. “Het gaat hier om een aaneenschakeling van listige kunstgrepen om een zwak persoon grote sommen geld afhandig te maken”, zo klonk het.

De advocaat van die kinderen wil dat Lorenzo zijn loon voor bewezen diensten ook nog terugstort: “Jij deed jezelf voor als een arme duts zonder huis, zonder werk en zonder geld. Je wekte medelijden op en creëerde de illusie dat er liefde was. Zo heb je hem ertoe aangezet u geld te geven zonder dat hij dat eigenlijk wilde geven. Dat is oplichting”, aldus die raadsman.

Lorenzo’s verdediging is het daar niet mee eens: “Uiteraard was de liefde niet wederzijds. Geld krijgen is geen misdrijf. De boer was tot over zijn oren verliefd en heeft alles gegeven om het hart van mijn cliënt te winnen. Mijn cliënt heeft voor dat geld alles gegeven wat hij had. Je kan dat ethisch onverantwoord vinden, maar het was niet bedriegen.”

Uiteindelijk werd de zaak uitgesteld tot 16 oktober. (SL)

Reacties

wpDiscuz