België gaat gebukt onder (hevig) onweer

Woensdagmiddag is het wisselend bewolkt met plaatselijk onweersbuien die hevig kunnen zijn. Soms valt op korte tijd veel neerslag en een enkele bui kan ook hagel lossen. Aan de kust wordt het zo’n 18 graden, in het centrum 25 tot 29 graden en in het oosten van het land 30 tot 33 graden. Er waait […]

Woensdagmiddag is het wisselend bewolkt met plaatselijk onweersbuien die hevig kunnen zijn. Soms valt op korte tijd veel neerslag en een enkele bui kan ook hagel lossen. Aan de kust wordt het zo’n 18 graden, in het centrum 25 tot 29 graden en in het oosten van het land 30 tot 33 graden. Er waait een zwakke, aan zee een matige wind, vooral uit noordelijke richtingen. In buurt van buien kunnen windstoten optreden. Woensdagavond en -nacht komen vanuit Frankrijk nog geregeld onweersbuien ons land binnen. De buien kunnen plaatselijk hevig zijn. De minima bedragen 14 tot 18 graden.

Donderdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen en kans op onweer. De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen. Aan zee wordt het maximaal 21 graden, in het oosten van het land 26 graden.

Van vrijdag tot en met dinsdag wordt het wisselvallig en koel met af en toe regen of enkele buien. De middagtemperaturen schommelen rond 18 graden. Er staat vooral aan de kust geregeld een stevige zuidwestenwind.

Belga

Archieffoto Jeffrey Gaens

Reacties

wpDiscuz