Belgische dierenactivisten krijgen zwaar klop in Frankrijk (video)

De Belgische dierenrechtenorganisatie “Animaux en péril” ging in Frankrijk gaan betogen tegen de omstreden stierengevechten. Maar in plaats van de zielige stier, vielen de Corridafans als beesten de betogers zelf dan maar aan. De activisten hadden nochtans een duidelijk plan. Een groepje leidde het volk af met een spandoek in het stadion van Rodilhan vlakbij […]

De Belgische dierenrechtenorganisatie “Animaux en péril” ging in Frankrijk gaan betogen tegen de omstreden stierengevechten. Maar in plaats van de zielige stier, vielen de Corridafans als beesten de betogers zelf dan maar aan.

De activisten hadden nochtans een duidelijk plan. Een groepje leidde het volk af met een spandoek in het stadion van Rodilhan vlakbij Nîmes, waarop de anderen het middenplein bestormden en zich vastketenden om het stierengevecht te boycotten. Of het vervolg ook tot hun plan hoorde, betwijfelen we. Natuurlijk zouden de Corridasupporters dat niet pikken, maar zo’n gevecht hadden de Belgische activisten waarschijnlijk niet zien aankomen. Toch blijven de activisten hardnekkig zitten en protesteren terwijl ze slaag krijgen, uit elkaar getrokken worden, met water bespoten worden en uitgejoeld worden. Tot de Corridafans dan maar beslissen het groepje eigen- én hardhandig buiten te sleuren.

Een twintigtal activisten zou klacht ingediend hebben voor slagen en verwondingen. (IV)

Reacties

wpDiscuz