Belgische spoedarts hard maar duidelijk: ‘Stop maar met dat dagelijks hypocriete applaus voor gezondheidszorg’

Voor hem moet dit nu echt niet

Elke dag worden Belgen tegenwoordig opgeroepen om te applaudisseren voor mensen uit de gezondheidszorg om zo hen een hart onder de riem te stoppen. Een gebaar dat door veel mensen wordt gedaan, maar lang niet iedereen is hier blij mee.

Applaus is hypocriet

Antoine Dumont, een spoedarts uit Luik, kan dit applaus bijvoorbeeld niet echt waarderen en naar zijn mening is het zelfs wat hypocriet, vertelde hij in een column in Humo. De mensen die nu applaus brengen, zijn volgens hem dezelfde die er voor gezorgd hebben dat er miljarden euro’s in de gezondheidszorg is bespaard.

Dit dagelijkse applaus is voor Antoine dan ook compleet overbodig. Indien er vroeger weinig begrip voor hun situatie was dan hoeft dat nu ook niet.

Veel van de mensen die applaudisseren, stemmen elk jaar voor de hufters die bezuinigen, maken hashtags #keepsophie en vergeten dat ze minister van Begroting was in een regering die miljarden euro’s uit de gezondheidszorg haalde.

 En ze zijn zogezegd bang omdat we ons leven riskeren?! Mensen die shifts draaien en stressvolle banen nemen omdat ze onvoldoende middelen hebben, sterven niet aan een infectie. Ze sterven omdat ze werken aan een hels tempo, waardoor ze 10-15-20 jaar levensverwachting verliezen.
 
 Dus toch bedankt voor uw applaus, maar het ziekenhuispersoneel werkt al jaren in erbarmelijke omstandigheden en verpest zijn gezondheid door zijn werk zo goed mogelijk te doen.
De volledige column en mening van Antoine kan je lezen op de website van Humo.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Michaël

Negatieveling! Ergens tegen gelopen? Wees blij dat de “gewone mens” dankbaar is voor de inzet van medisch en ander personeel uit allerlei sectoren!!!

Den Deze

De “gewone mens” vond het buitenhouden van negers en moslims een grotere prioriteit dan zorg. Deze arts heeft gewoon gelijk.

Darryl

Het buiten houden? Waar woont u?

Didier

Hij heeft gelijk sorry

Axel

Die man heeft 200% gelijk,en ik begrijp hem volledig.

Christophe

Terug enkel het ziekenhuis personeel…. Huisdokters, thuisverpleging, thuisverzorgenden, familiehulp enz… Telt wederom niet meer mee… Schandalig

Den Deze

“Elke dag worden Belgen tegenwoordig opgeroepen om te applaudisseren voor mensen uit de gezondheidszorg om zo hen een hart onder de riem te stoppen.”
Jij bent degene die hier een onderscheid bij fantaseert.

didi

Heeft meer dan gelijk en om 20u bekruipt me steeds een “cringe” momentje. Er is blijkbaar een crisis nodig vooraleer gezonde mensen (niet allemaal, gelukkig) het doorhebben dat deze mensen respect en middelen verdienen die ze nodig hebben om ons op de beste manier te helpen. De laatste sector waar op bespaard zou moeten/mogen worden. Overheid moet in de eerste plaats naar zichzelf kijken om te beginnen besparen want de euro’s die daar verdwijnen is gewoon crimineel tov verzorgend personeel. En dan nog een put v 15 miljard achter laten, een prestatie op zich.

philippe

groot gelijk!

Jean

Volledig mee eens en heb al mijn hoop uitgedrukt serieuze acties te voeren na de crisis. Als ze nog zorg willen moeten ze correct betalen. De speeltijd is uit. Zet maar cordon op verkeerde politieke kaart en laat ze dokken. Zo wordt gezondheidzorg weer betaalbaar voor de rest!. De enige manier om politiek bewustzijn te kweken.

Didier

Ik vind dat hij gelijk heeft sorry
Nu staan ze allemaal als gekken te applaudisseren
Ben eens benieuwd als het voorbij is dat ze nog evenveel respect zullen hebben

wpDiscuz