Bill de Blasio verkozen tot burgemeester van New York

De Democraat Bill de Blasio is dinsdag vlot verkozen tot de nieuwe burgemeester van New York. Dat berichten Amerikaanse media op basis van de exitpolls. De man lag ook in de peilingen al ver voorop. “Bedankt New York City”, tweette zijn campagneteam, kort na het sluiten van de stembus. De Blasio volgt in januari Michael […]

De Democraat Bill de Blasio is dinsdag vlot verkozen tot de nieuwe burgemeester van New York. Dat berichten Amerikaanse media op basis van de exitpolls. De man lag ook in de peilingen al ver voorop.

“Bedankt New York City”, tweette zijn campagneteam, kort na het sluiten van de stembus. De Blasio volgt in januari Michael Bloomberg op, die de metropool de afgelopen twaalf jaar heeft geleid. In New Jersey is de Republikein Chris Christie dinsdag herverkozen als gouverneur. Ook hij zou het volgens de Amerikaanse media vlot gehaald hebben van zijn Democratische tegenstander Barbara Bueno. Zij heeft haar nederlaag al toegegeven.

Verkiezingen na Obama

Ook in Virginia moesten de kiezers naar de stembus om een nieuwe gouverneur te kiezen. De strijd gaat tussen Democraat Terry McAuliffe en de Republikein Ken Cuccinelli. Wie het gehaald heeft, is nog onduidelijk. De lokale verkiezingen dinsdag zijn de eerste sinds de herverkiezing van Barack Obama in het Witte Huis. De verkiezingen worden beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de parlementsverkiezingen volgend jaar. Dan wordt het Huis van Afgevaardigden herverkozen, net als een derde van de Senaat en de gouverneurs in meer dan de helft van alle staten.

Belga, foto AFP

Reacties

wpDiscuz