Blinde mol rijdt levensgevaarlijke wielrenner compleet de vernieling in (video)

De wielrenner is zwaar in fout, maar de autobestuurder mag ook een brilletje dragen

In onderstaande video zien we een behoorlijk stevig ongeluk. Een wielrenner had blijkbaar niet door dat hij op het verkeerde baanvak reed en een bestuurder die blijkbaar ook nog half blind was, schepte de levensgevaarlijke fietser dan maar letterlijk van de weg.

De fietser is hier zwaar in fout, maar de bestuurder mag ook wel een brilletje opzetten, ook al doet hij volgens de regels niets verkeerd.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Karel

Ik zie geen fout van fietser

dan to

Hij reed op het baanvak om rechts af te slaan! Zie je die pijlen op het asfalt + verkeersbord niet?

Fred

In welke wereld is deze fietser hier in fout???

stargazer

Dacht net hetzelfde. Hij rijdt misschien wel op de afslagstrook maar uiterst links, wat elk normaal denkend mens met voldoende rijervaring doet veronderstellen dat hij rechtdoor zal gaan.
Mocht hij willen afslaan zou rechts gereden hebben.

dan to

Fietser moet maar op het juiste baanvak rijden. Weer eentje dat denkt dat fietsers vrijstelling hebben van de verkeersregels
Eigen schuld dikke bult

josdentros

idioot .. dan

Vince

Fietser fietst op afslagstrook, is daardoor in fout door rechtdoor te rijden, en daarom zal de auto gedacht hebben dat hij zou afdraaien.

Wa een idioot

1) 100% zeker dat je als fietser daar niet mag rijden. Er is geen fietspad en het ziet er geen baan uit waar je als fietser op de rijbaan tussen de auto’s mag rijden

2) fietser rijdt over een verkeersgeleider, zou je zelfs met de auto niet mogen doen maar men is verplicht daar rechts af te slaan

maar ja, ’t is weer zo’n typeke die denkt dat hij meedoet aan een koers en alles gepermitteerd is… eigenlijk totaal geen meedelijden dan. Hopelijk nog wa dikke boetes erbij

Realo

@Vince: maakt niet uit waar je rijd, heb het zelfde al meermaals meegemaakt als ik netjes op fietspad rijd of als er geen fietspad en geen baanvakken zijn, “blind” zijn voor andere weggebruikers is de enige factor !

Axel

Fietser is in fout,als je op de afslagstrook rijdt moet je afslaan en niet rechtdoor rijden.En wie gaat er in godsnaam op zo’n klotebaan fietsen,er is totaal niks voorzien voor fietsers en voetgangers,het lijkt wel een expresweg.

A.M.

Fietser in de fout? Ik denk van niet. Hij rijdt zo goed als mogelijk op de scheidingslijn tussen het baanvak rechtdoor en het baanvak om rechts af te draaien. Een fietspad is er niet, dus geen alternatief voor de fietser. Let er ook op dat de autobestuurder die hem aanreed stopt, uitstapt, en zijn handrem niet aantrekt.

Patje

Er zijn er een paar hieronder die ik dus liever niet tegenkom op hun fietske, blijkbaar een absoluut gebrek aan kennis

Realo

Blinde automobilist heeft fietser gewoon niet gezien, en indien wél, heeft hij zeker niet het recht om de fietser blijk te geven van te willen wachten om dan net op het verkeerde moment gas te geven; dus ook zeker niet het recht om hem onderuit te rijden; als alle fietsers het recht hadden om tegen een auto te rijden die op het fietspad geparkeerd staat of rijd vanuit zijn oprit of zijstraat, zouden niet veel automobilisten zonder deuken rond rijden !

IKKE

Een fietser op een koersfiets mag rijden waar hij wil en hoe hij wil en hoe snel hij wil. Hij heeft de vrije keuze waar op de weg hij wil rijden, links of in het midden van de rijbaan heeft de voorkeur . Heeft overal voorrang; heeft geen lichten nodig en mag zeker nooit bellen als hij achterop komt gevlamd. Bij voorkeur steekt hij rechts voorbij terwijl hij “Uit de weg verdoeme” roept. Degene die in het filmpje hierboven geen fout ziet van de fietser is er zo eentje dat ik hier beschreven heb.

Tom

Ik zie hier een voorzichtige fietser. Ik rij ook met mijn koersfiets. Ik bel en plaats mijn lichten als het donker begint te worden en bedankt altijd als ik passeer. Hier zouden een aantal mensen beter eens de fiets nemen na het werk om al die frustraties en ergernissen eruit te fietsen.

Dirk

Wat een reacties. Deze fietser denkt juist aan het koning auto. Zowel rechts als links passeren kan. Rijdt hij op het linker rijvak blokkeert hij het verkeer en krijgt hij waarschijnlijk ook weer commentaar. Fiets jij daar eens als ze tegen 90km u kunnen passeren.

dan

fietser zit DUIDELIJK in het rijvak voor rechts af te slaan…. en dat doet hij niet… dus HIJ in fout.

Phillipe
Als amateurrenner, motorrijder én fervent autoliefhebber vind ik deze discussie zéér boeiend – met dank aan de klaarblijkelijk woelige afkeer tussen de verschillende verkeersgroepen. Moest iedereen eens wat meer verdraagzaam én galant zijn in het verkeer, zou het verkeer veel aangenamer en veiliger zijn. Iedereen maakt fouten. Fietsers voelen zich vaak koning op de weg, en koesteren vaak – vaak ingegeven door politieke ideologie en afkeer ten opzichte van gemotoriseerd verkeer – jaloezie en haat ten opzichte van van autobestuurders. Ik raad u aan eens door centrum Gent te rijden als wagen. Wee je gebeente als je het aandurft te… Lees meer »
koendv

Lijkt wel in scene gezet…. zoveel camaras

Ben

auto is altijd fout, rechtdoorgaand verkeer heeft altijd voorrang. Al ga je achterstevoren met een blinddoek om op de fiets zitten.

Luc Cuypers

Altijd IETS met die gekleurde wielerterroristen !

wpDiscuz