Broers die homo’s sloegen in Aalst blijven in de cel

De twee broers die vorige maand twee mannen hebben verwond bij homofoob geweld in een café in Aalst, blijven voorlopig in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. De feiten gebeurden in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli in een café aan het Statieplein in Aalst. Twee broers […]

De twee broers die vorige maand twee mannen hebben verwond bij homofoob geweld in een café in Aalst, blijven voorlopig in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

De feiten gebeurden in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 juli in een café aan het Statieplein in Aalst. Twee broers van 19 en 28 jaar oud hadden, onder meer met stoelen en een biljartkeu, slagen toegebracht aan twee slachtoffers. Een 35-jarige man uit Kruishoutem verkeerde een tijdlang in levensgevaar. Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht kort na de feiten na verzorging naar huis. De slachtoffers werden volgens het parket aangevallen nadat ze bevestigend reageerden op de vraag of ze homo waren. De verdediging betwiste dat de feiten ingegeven werden door homofobie.

De broers werden aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven. De raadkamer in Dendermonde verlengde twee weken geleden de aanhouding van de verdachten, maar de verdediging ging daartegen in beroep. De Gentse KI oordeelde donderdag dat de aanhouding van de verdachten noodzakelijk blijft.

Archieffoto Geert De Rycke

Reacties

wpDiscuz