Brokstukken van Airbus Qantas zorgen voor schade

De brokstukken van de Airbus A380 die donderdag motorproblemen kreeg nabij Singapore, hebben ook schade aangericht aan gebouwen en wagens op het Indonesische eiland Batam. De brokstukken, waaronder stukken aluminium en staal in de kleuren van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, werden verspreid op Batam, voornamelijk in residentiële zones. Er vielen geen gewonden. Volgens enkele getuigen […]

De brokstukken van de Airbus A380 die donderdag motorproblemen kreeg nabij Singapore, hebben ook schade aangericht aan gebouwen en wagens op het Indonesische eiland Batam.

De brokstukken, waaronder stukken aluminium en staal in de kleuren van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, werden verspreid op Batam, voornamelijk in residentiële zones. Er vielen geen gewonden. Volgens enkele getuigen zouden kleinere brokstukken stilstaande wagens beschadigd hebben.

Volgens de eerste bevindingen zijn de brokstukken afkomstig van het achterste deel van een van de vier motoren van de Airbus. “Het gaat om een probleem met het achterste deel van de motor, wat ernstige schade veroorzaakt heeft”, stelde een woordvoerder van het Franse BEA (Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la sécurité de l’aviation civil).

De Airbus kon na het incident zonder problemen landen op de luchthaven van Singapore. Volgens de passagiers van het vliegtuig was er sprake van “een enorme ontploffing” en vuur nabij de vleugel van het toestel.

Reacties

wpDiscuz