Brusselse chef protocol valt een oosterse prinses aan

Allicht zal dat niet zonder gevolgen blijven voor de chef protocol, Jean-Marie Pire: de gewonde Qatarese prinses diende klacht in én stuurde een hoge functionaris van de ambassade op hem af. Als chef protocol zijnde, ontvangt hij de hoge piefen op het stadhuis van onze hoofdstad en zorgt hij ervoor dat die hoge piefen hun […]

Allicht zal dat niet zonder gevolgen blijven voor de chef protocol, Jean-Marie Pire: de gewonde Qatarese prinses diende klacht in én stuurde een hoge functionaris van de ambassade op hem af.


Als chef protocol zijnde, ontvangt hij de hoge piefen op het stadhuis van onze hoofdstad en zorgt hij ervoor dat die hoge piefen hun bezoek ordelijk, prettig en veilig verloopt. Afgelopen donderdagnamiddag had Jean-Marie echter vrij en toen liep het mis.

Hij slenterde door Brussel, toen drie deernes in een nikab zijn pad kruisten. Je weet wel: zo’n tentzeil dat enkel de ogen onbedekt laat. Eén van de drie bedekten vroeg hem in het Engels de kortste weg naar de Grote Markt. “Ik spreek niet met iemand waarvan het gezicht niet zie”, zo antwoordde Jean-Marie. Toen de dame gebaarde dat ze dat niet begreep, rukte de chef protocol de vod van haar hoofd.

Zo gaf de dame zich niet alleen veel te bloot in hartje Brussel, maar ze was ook nog eens gewond: haar oorbellen waren in de sluier blijven haken, waardoor die uit haar oorlellen gerukt waren. Alsof dat allemaal nog niet genoeg kommer en kwel was, bleek het arme slachtoffer ook nog eens een prinses uit Qatar te zijn.

Er hangt mogelijk wat boven Jean-Marie zijn hoofd: de dame diende klacht in bij de Brusselse politie én ze lichtte een hoge functionaris van de Qatarese ambassade in. “Ik had het niet mogen doen”, zo vertelt de drieste sluiertrekker in HLN. “Ik wilde duidelijk maken dat een nikab in ons land verboden is. Maar wie denkt nu ook dat het om een vooraanstaand figuur uit Qatar gaat? Het had mijn daad nog niet goedgekeurd, maar toch.”

Misschien, heel misschien, krijgt de prinses ook nog een boete vanwege het dragen van een nikab in het openbaar. Maar in dat geval zal die vijftig euro allicht aan haar steenrijke oliereet roesten… (SL)

Reacties

wpDiscuz