Brusselse politie deelt beelden van hoe ze werden aangevallen omdat ze dader van steekincident willen arresteren

Ongelofelijk

Onderstaande beelden werden gisteren gefilmd om 20u30 in Anderlecht. Ze kregen een oproep om een man te arresteren die betrokken was bij een steekincident. Toen ze aan kwamen en de dader trachten te arresteren, brak de hel los.

Politie wordt massaal aangevallen

Hoewel de politie eigenlijk redelijk rustig zonder enig geweld de man trachten te arresteren, worden ze toch plots aangevallen door ‘jeugd’ uit de buurt. Een schande en zo kan het echt niet meer verder, aldus Vincent Houssin van VSOA.

“Wat opvalt is dat de agenten geen geweld gebruiken, ze houden de man gewoon in bedwang. Ze halen zelfs hun matrak niet uit. Ze krijgen slaag en ondergaan. Omdat ze weten dat als ze een vinger durven uitsteken, het tot een gerechtelijke vervolging en/of tuchtmaatregelen zou kunnen leiden.”

Die laatste zin is een duidelijke sneer naar Vlaams minister van Brussel en Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels staatssecretaris Pascal Smet. Bij de vorige grote rellen zeiden zij namelijk dat ook de politie schuld trof.

De agent die een trap in het gezicht kreeg, is voor minstens een week arbeidsongeschikt. Uiteindelijk kon de dader wel gearresteerd worden na de gevechten.

Bron: GVA.be

Reacties

wpDiscuz