Budget Defensie daalt op 5 jaar met 9 procent

Het budget van Defensie is op vijf jaar tijd, met name tussen 2009-2014, gedaald met 9 procent. Daarmee heeft Defensie een belangrijke bijdrage geleverd voor de sanering van de publieke financiën. Dat heeft minister van Defensie Pieter De Crem maandag in de Kamercommissie Defensie gezegd. MR-Kamerlid Denis Ducarme waarschuwde echter voor verdere besparingen bij Defensie. […]

Het budget van Defensie is op vijf jaar tijd, met name tussen 2009-2014, gedaald met 9 procent. Daarmee heeft Defensie een belangrijke bijdrage geleverd voor de sanering van de publieke financiën. Dat heeft minister van Defensie Pieter De Crem maandag in de Kamercommissie Defensie gezegd.

MR-Kamerlid Denis Ducarme waarschuwde echter voor verdere besparingen bij Defensie. “Min 9 procent, dat is enorm. Het is duidelijk dat we dit ritme niet kunnen volhouden als we leger willen dat zijn missies uitvoert”.

Minister De Crem heeft oren voor het pleidooi van Ducarme. “We moeten inderdaad waakzaam zijn”, aldus De Crem. Maar voorlopig slaagt het Belgische leger er volgens hem in “kwantitatief en kwalitatief op peil te blijven” ondanks de besparingen.

Belga

Reacties

wpDiscuz