Caroline Gennez door partijgenoot beschuldigd van fraude

Oei, zitten de sossen in de problemen binnen de eigen rangen? En dat vlak voor de verkiezingen! Partijgenoot Steven Hermans heeft klacht ingediend bij het Mechels parket. Oorzaak: 50.000 euro uitgaven van Gennez. Normaal gezien moet elke kandidaat zijn uitgaven ingeven en ter controle gaan die dan richting de griffie van de rechtbank van eerste […]

Oei, zitten de sossen in de problemen binnen de eigen rangen? En dat vlak voor de verkiezingen!

Partijgenoot Steven Hermans heeft klacht ingediend bij het Mechels parket. Oorzaak: 50.000 euro uitgaven van Gennez. Normaal gezien moet elke kandidaat zijn uitgaven ingeven en ter controle gaan die dan richting de griffie van de rechtbank van eerste aanleg.

Nu blijkt, volgens Steven, dat sp.a-kandidaten een blanco formuliertje gehandtekend moesten afgeven. Nadien bleek dan dat de uitgaven van Gennez op andermans papiertje zouden komen te staan, netjes verspreid over verschillende kandidaten.

Gennez ontkent die aantijgingen met klem in De Nieuwe Gazet: “Ik hou me niet bezig met de verkiezingsuitgaven. Dat is het werk van onze penningmeester.”

Hermans is echter zeker van zijn stuk. Toen hij zijn (oorspronkelijk blanco) formuliertje ging opvragen bij de griffie (want bij de partij wilden ze hem geen kopie bezorgen), ontdekte hij enkele verdachte zaken. Ook bij andere kandidaten stelde hij hetzelfde vast.

Of de klokkenluider nu uit de partij wordt gezet is niet zeker. Waarom hij ook juist nu met dit verhaal afkomt, op de vooravond van de verkiezingen, is niet geheel duidelijk. Een strategische zet om Gennez van de troon te stoten? De man beweert van niet: “Ik heb lang met de zaak geworsteld, maar ik heb uiteindelijk toch beslist om een klacht neer te leggen omdat ik mij misbruikt voel.”

Ongetwijfeld krijgt dit nog een staartje…(RVH)

Foto: Belga

Reacties

wpDiscuz