CD&V pleit ervoor om meer auto’s in beslag te nemen

Glaasje op? Geef je sleutels maar. CD&V trekt vandaag met heel wat voorstellen naar de Staten-Generaal van Verkeersveiligheid. Het meest opvallende van die voorstellen is, auto’s sneller in beslag nemen. Er zijn enkele zware verkeersovertredingen, waarbij de rechter in theorie je auto kan afnemen. Herhaaldelijk onder invloed rijden, vluchtmisdrijf of rijden zonder rijbewijs bijvoorbeeld. In […]

Glaasje op? Geef je sleutels maar.

CD&V trekt vandaag met heel wat voorstellen naar de Staten-Generaal van Verkeersveiligheid. Het meest opvallende van die voorstellen is, auto’s sneller in beslag nemen.

Er zijn enkele zware verkeersovertredingen, waarbij de rechter in theorie je auto kan afnemen. Herhaaldelijk onder invloed rijden, vluchtmisdrijf of rijden zonder rijbewijs bijvoorbeeld.

In de praktijk gebeurt dat niet altijd, vertelt Jan Van den Bergh, verkeersspecialist van CD&V, aan Het Laatste Nieuws: “In de praktijk wordt dit vaak verhinderd door beperkingen in de wetgeving. Zo kan het alleen in het kader van een rijverbod van zes maanden en moet het voertuig waarmee de overtreding is begaan eigendom zijn van de bestuurder.”

Vaak gebeurt het dat mensen die tegen de lamp lopen, op het moment van de feiten met een firmawagen of een geleend voertuig rijden. Ook die voertuigen wil CD&V nu dus graag verbeurdverklaard zien. (BN)

Reacties

wpDiscuz