CGKR veroordeelt uitspraken Shariah4Belgium over Morel

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) gaat het Facebookbericht van Shariah4Belgium over de ziekte van Marie-Rose Morel onderzoeken. Donderdag stond op Facebook een erg kwetsend bericht van Shariah4Belgium aan het adres van de zieke Marie-Rose Morel. De islamitische organisatie liet verstaan dat de voormalige Vlaams Belang-politica gestraft wordt door Allah omwille […]

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) gaat het Facebookbericht van Shariah4Belgium over de ziekte van Marie-Rose Morel onderzoeken.

Donderdag stond op Facebook een erg kwetsend bericht van Shariah4Belgium aan het adres van de zieke Marie-Rose Morel. De islamitische organisatie liet verstaan dat de voormalige Vlaams Belang-politica gestraft wordt door Allah omwille van haar campagne tegen de islam.

Jozef De Witte van het Centrum veroordeelt de uitspraken. Hij voegt er wel aan toe dat het niet eenvoudig zal zijn om Sharia4Belgium te laten veroordelen. “De wettelijk vereiste discriminatiegrond is weliswaar aanwezig. Het is duidelijk dat Morel geviseerd wordt omwille van haar politieke standpunten. Maar het valt moeilijk te bewijzen dat er opzettelijk wordt aangezet tot haat, geweld of discriminatie.”

Binnenkort volgt er dan een beslissing over eventuele verdere acties.

Reacties

wpDiscuz