Chinese betoger platgereden door bulldozer-truck

In China wordt met afschuw gereageerd op het nieuws dat een betoger op bevel van de autoriteiten werd platgereden door een bulldozer-truck. Dat meldt de Engelse krant The Daily Mail. Het slachtoffer zou geweigerd hebben om te verhuizen. De regering, die de grond van het slachtoffer claimde voor commerciële doeleinden, had hem in ruil een […]

In China wordt met afschuw gereageerd op het nieuws dat een betoger op bevel van de autoriteiten werd platgereden door een bulldozer-truck. Dat meldt de Engelse krant The Daily Mail.

Het slachtoffer zou geweigerd hebben om te verhuizen. De regering, die de grond van het slachtoffer claimde voor commerciële doeleinden, had hem in ruil een kleine som geld beloofd. Uit protest tegen de maatregel ging hij op de weg liggen, tot een soort bulldozer gewoon over hem reed. Die actie zou bevolen zijn door de viceburgemeester van het stadje.

De Chinese autoriteiten probeerden het incident in de doofpot te stoppen. Chinese media mochten niet over het voorval berichten en men probeerde het lichaam snel te verbergen, terwijl ordetroepen een woedende menigte op afstand hielden.

Bekijk de foto’s van het incident . OPGELET, niet voor gevoelige kijkers!

Archieffoto

Reacties

wpDiscuz