Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft over heel België controles uitgevoerd op vleesbereidingen voor de barbecue. Op 118 staalnames waren er twee niet conform, zo heeft het FAVV dinsdag laten weten. In twee monsters van worst werd salmonella aangetroffen.
Bij de betrokken slagers keerden de controleurs terug en werden opnieuw stalen genomen voor analyse op salmonella. Alle resultaten bleken conform.
In één monster werd E.coli teruggevonden. Hier kreeg de slager de aanmaning zijn autocontrolesysteem aan te passen.
Het FAVV geeft consumenten die aan het barbecueën slaan, nog volgende tips mee. Het vlees voor de barbecue moet koud bewaard worden, en er mag geen contact zijn tussen rauwe etenswaren en etenswaren klaar om opgediend te worden. Kippenvlees en alle gehaktbereidingen moeten goed doorbakken worden, en na de barbecue mogen gerechten niet bij omgevingstemperatuur gelaten worden.
Belga
Archieffoto Koen Fasseur
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties