Cyberpesten leidt tot zelfmoord van 14-jarig meisje

Het is zeker niet de eerste keer dat, een geval van pesten via het internet vreselijke gevolgen heeft, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Ditmaal gaat het over een 14-jarig meisje uit de Engelse regio Leicestershire.Hannah Smith pleegde afgelopen vrijdag zelfmoord nadat ze wekenlang gepest en beledigd was geweest op de sociale netwerksite “ask.fm”. […]

Het is zeker niet de eerste keer dat, een geval van pesten via het internet vreselijke gevolgen heeft, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Ditmaal gaat het over een 14-jarig meisje uit de Engelse regio Leicestershire.Hannah Smith pleegde afgelopen vrijdag zelfmoord nadat ze wekenlang gepest en beledigd was geweest op de sociale netwerksite “ask.fm”.

Ask.fm is een zeer populaire vraag – en antwoordsite uit Letland, waar je vanaf de leeftijd van 13 jaar anoniem reacties kan posten op anderen hun profiel. Zogenaamde “trolls”  staan erom bekend actief bezig te zijn met het “cyberpesten” op dit soort sites en dat kan soms grote (gevaarlijke) proporties aannemen.

De meeste berichten die Hannah aankreeg, waren bedoeld om kritiek te geven op haar uiterlijk en haar ertoe te dwingen uit het leven te stappen. De dag voor haar dood postte ze nog een foto online met als bijschrift “You think you want to die, but in reality you just want to be saved.” Jammer genoeg kwam die redding te laat.

Wanneer de vader zijn dochter levenloos zag liggen, ontdekte hij ook meteen wat er zich allemaal had afgespeeld. De man is furieus en eist dat de site onmiddellijk wordt opgedoekt plus dat de oprichters ervan veroordeeld moeten worden voor doodslag.

Ask.fm heeft op deze manier al voor meer slachtoffers gezorgd en er is in Engeland momenteel een petitie aan de gang tegen deze en nog andere soortgelijke sites. Voorlopig kwam er nog geen reactie uit het kamp van Ask.fm zelf.

Dit voorval heeft veel mensen geraakt en is een eigen leven beginnen leiden op sociale media kanalen als Facebook en Twitter. Bekijk hieronder enkele reacties. (DR)

Reacties

wpDiscuz