Daarom worden vrouwen verkracht, volgens de Hongaarse politie (video)

Seksueel misbruik? Allemaal de schuld van die jonge, wulpse deernes zelf, aldus de Hongaarse arm der wet. Die arm der wet maakte namelijk een preventievideo. Drie jongedames maken zich klaar voor een avondje uit. Ze kleden zich uitdagend, smeren make-up in hun snoetje en nemen er een drankje bij. Vervolgens gaat het richting discotheek, waar […]

Seksueel misbruik? Allemaal de schuld van die jonge, wulpse deernes zelf, aldus de Hongaarse arm der wet.


Die arm der wet maakte namelijk een preventievideo. Drie jongedames maken zich klaar voor een avondje uit. Ze kleden zich uitdagend, smeren make-up in hun snoetje en nemen er een drankje bij.

Vervolgens gaat het richting discotheek, waar er sterke drank gedronken wordt en vervolgens gedanst. Uiteraard kan mannelijke interesse niet achterwege blijven en wat later wordt er ook nog gemuild.

Wanneer de drie jongedames na een zotte en zatte avond wederom huiswaarts trekken, worden zij gevolgd door een verdacht individu. Eén der dames wordt verkracht… “Jij bent zelf verantwoordelijk”, zo eindigt het filmpje.

Vrouwenrechtenorganisaties zijn uiteraard niet zo blij met die toespeling. “Dat filmpje is precies soft porno”, aldus Reka Safrany van zo’n organisatie. “Ik ben geschokt door deze onprofessionele campagne. Deze video is schadelijk en gevaarlijk. Het zijn niet de kleren die slachtoffers eisen!”

Verschillenden hebben de politie al gevraagd om de video in te trekken en er eentje te maken die de schuld niet in de schoenen van de jongedames schuift, maar de arm der wet zelf heeft daar geen oren naar. (SL)

Reacties

wpDiscuz