De Crem verdient geld met niksen

Pieter De Crem is door het weekblad Le Vif uitgeroepen tot meest nutteloze minister van België. Al mogen we hem sinds oktober 2014 eigenlijk geen minister meer noemen, De Crem is slechts staatssecretaris. In de regering-Di Rupo was De Crem een man waar rekening mee gehouden werd, iemand naar wie men luisterde. Al werd hem […]

Pieter De Crem is door het weekblad Le Vif uitgeroepen tot meest nutteloze minister van België. Al mogen we hem sinds oktober 2014 eigenlijk geen minister meer noemen, De Crem is slechts staatssecretaris.

In de regering-Di Rupo was De Crem een man waar rekening mee gehouden werd, iemand naar wie men luisterde. Al werd hem af en toe verweten het slaafje te zijn van Europa. Zijn agressieve buitenlandse politiek leverde hem de bijnaam ‘Crembo’ op, de CD&V’er die de wereld wilde redden.

In de regering-Michel is hij echter gedegradeerd tot een meeloper, iemand die mee de vruchten plukt van het het huidige beleid. PS-politicus Jean-Claude Marcourt was dan ook snoeihard en sprak zelfs van een valse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel.

Sommigen vragen zich dan ook luidop af hoe de man zijn dagen vult als hij niet op reis is naar een of andere exotische bestemming. Zijn buitensporig loon is voor veel mensen dan ook moeilijk te rechtvaardigen en een doorn in het oog van iedereen die getroffen werd door de crisis. Ook tijdens de zittingen van de kamer kunnen we hem niet echt een actieve politicus noemen. De naam dekt bij meneer De Crem dan ook veel meer dan de lading.

Reacties

wpDiscuz