De grootste oplichterij van de Benelux: het ijskraampje ‘Bob’s IJs’

Bob doet gouden zaken door ijs te verkopen.

Hoe verdien je massa’s geld met een ijskraampje? Voor het antwoord op die vraag moet je bij de eigenaar zijn van Bob’s IJS. De Hollandse Bob staat al liefst 46 jaar langs de autosnelweg met zijn winkeltje. Een ware goudmijn zo blijkt. Niet alleen omdat er veel volk voorbij komt, maar omdat hij letterlijk elke klant oplicht.

De man uit onderstaand filmpje vertelt en toont ons hoe Bob te werk gaat. Ten eerste is het verboden om als volwassene een kinderijsje te kopen. Waarom? ‘Daarom’ volgens Bob. De grootste afzetterij is ongetwijfeld dat indien je één bolletje vraagt, je er steeds een tweede bijkrijgt. Indien je dus vraagt om vier bolletjes in verschillende smaken en je verwacht 4,50 euro te betalen dan moet je daadwerkelijk het dubbele betalen. Je hoeft met hem niet in discussie te gaan, dat zijn de regels van zijn winkel en betalen zul je. Dat hij hierdoor letterlijk met elke klant ruzie heeft, interesseert hem totaal niet.

De beste man is echter een meesteroplichter dus hij gaat nog verder met zijn afzetterij. Zo vraagt hij ook nog eens 0,25 cent voor een servetje dat hij er ook zonder waarschuwing bijgeeft. Hij noemt dit servetje ook nog heel slim ‘Happy Hands’ zodat niemand weet waarover het gaat. Pas nadat je in de auto zit met je peperdure ijs zal je beseffen dat je ook nog voor ongevraagde doekjes hebt betaald.

Daarnaast beweren enkele klanten dat hij ook met een verdacht kleine lepel zijn ijs schept. Mini-bolletjes dus. Stel je maar eens voor dat hij anders te weinig winst zou maken. De kans dat de inkoopprijs van zijn bakken ijs hem maar 1 euro of minder kosten, is heel reëel. Heel wat voorbijgangers zijn immers niet enkel woedend om de prijs, maar ook om de bedenkelijke kwaliteit. Bob heeft aan alles gedacht en van zijn winst zullen ze ongetwijfeld in elk ijswinkeltje dromen. (MG)

Bekijk Bob zijn bedrog en zijn hilarische uitleg:

Reacties

wpDiscuz