De kerstman bestaat en hij woont in Kruibeke (video)

Gisteren werd de burgemeester van Kruibeke, Antoine Denert, in het Journaal opgevoerd om uitleg te geven bij de watersnood in zijn regio. Hij verscheen in geheel eigen stijl voor de camera’s. Wat hij zei, bleef ons nagenoeg niet bij, maar zijn uiterlijke verschijning… Daar valt ’t een ’t ander over te zeggen. Gisteren verscheen de […]

Gisteren werd de burgemeester van Kruibeke, Antoine Denert, in het Journaal opgevoerd om uitleg te geven bij de watersnood in zijn regio. Hij verscheen in geheel eigen stijl voor de camera’s. Wat hij zei, bleef ons nagenoeg niet bij, maar zijn uiterlijke verschijning… Daar valt ’t een ’t ander over te zeggen.

Gisteren verscheen de zogenaamde knuffelburgemeester van Kruibeke, Antoine Denert, op het journaal. Hij gaf naar jaarlijkse gewoonte vol overgave uitleg bij de watersnood in zijn regio. Door felle regenbuien en sneeuw staat zijn gemeente immers opnieuw blank. Denert moest vragen beantwoorden voor de camera dus trok voor de gelegenheid zijn rode fluojas en waterbestendige laarzen aan.

Normaal gezien heeft de redactie niet echt oog voor het ‘vestimentaire’ tenzij het gaat om duizelingwekkende decolletés en verhullende lingeriesetjes, maar deze keer kunnen we Antoine’s verschijning echt niet negeren. Kijk maar eens goed… De 65-jarige ouwe rot in’t vak lijkt opvallend veel op de corpulente man die ons verblijdt met cadeaus in deze mooie tijden van hoop en licht, nietwaar? De grijze baard, de rode jas en bruin gevalletje dat iets weg heeft van bretellen… Jawel, het plaatje klopt.

De knuffelburgemeester is sinds 1983 aan de macht in zijn gemeente en heeft altijd blijk gegeven van een goede inborst met zijn beleid waarin tederheid centraal staat. Dus bij deze zijn we unaniem: Antoine is de enige echte kerstman. We moeten hem niet meer zoeken in één of ander godvergeten sneeuwgrot op de Noordpool. Nee, de kerstman is op en top Vlaams en heeft zijn rendieren op stal in’t Land van Waas. (HB)

Reacties

wpDiscuz