De Lijn bus wordt verpletterd onder betonblok (video)

U kent ze wel, die loodzware betonblokken achteraan een hijskraan die het geheel in evenwicht houden. Onlangs kwam er zo eentje los en viel ze te pletter op een bus van De Lijn. En dat levert spectaculaire beelden op.Een jongen laat zich filmen terwijl hij enkele skateboard trucjes uit zijn mouw tovert. In de achtergrond […]

U kent ze wel, die loodzware betonblokken achteraan een hijskraan die het geheel in evenwicht houden. Onlangs kwam er zo eentje los en viel ze te pletter op een bus van De Lijn. En dat levert spectaculaire beelden op.
Een jongen laat zich filmen terwijl hij enkele skateboard trucjes uit zijn mouw tovert. In de achtergrond staat een bus van De Lijn eenzaam te wezen. Plots horen we allerlei vreemde geluiden en helpt een betonblok van 2,5 ton de bus naar de verdoemenis. Het lijkt allemaal heel echt, en dat is het overigens ook, maar het tafereel is wel in scène gezet. Het moet dienen als start van een campagne in Nederland tegen de onveiligheid op bouwwerven.

Toch heeft het filmpje al voor heel wat commotie gezorgd. De Lijn vindt het namelijk niet kunnen dat de koper het logo op de afgeschreven bus niet heeft verwijderd. “Onze regels zijn duidelijk: wie een bus van ons koopt, moet het logo verwijderen voor hij ze in gebruik neemt of doorverkoopt.We gaan er de koper van de bus op aanspreken en overleggen of we verdere stappen ondernemen”, aldus woordvoerder Tom Van de Vreken in het Nieuwsblad. (KDN)

Reacties

wpDiscuz