Defensie stelt herdenkingsprogramma WOI voor

In aanwezigheid van minister Pieter De Crem (CD&V) heeft Defensie vrijdag de “specifiek militaire” herdenkingsactiviteiten in het kader van de Eerste Wereldoorlog voorgesteld, die dit jaar honderd jaar geleden begon. De herdenkingen passen in de hele reeks activiteiten die de federale overheid plant rond de Groote Oorlog. Het programma van Defensie werd voorgesteld in Fort […]

In aanwezigheid van minister Pieter De Crem (CD&V) heeft Defensie vrijdag de “specifiek militaire” herdenkingsactiviteiten in het kader van de Eerste Wereldoorlog voorgesteld, die dit jaar honderd jaar geleden begon. De herdenkingen passen in de hele reeks activiteiten die de federale overheid plant rond de Groote Oorlog.

Het programma van Defensie werd voorgesteld in Fort Liezele in Puurs en onderschrijft de doelstellingen van de federale herdenkingen: de collectieve herinnering, de gezamenlijke inspanningen voor een vredevolle toekomst, solidariteit en partnerschap.

“Internationale uitstraling”

Defensie organiseert verschillende “plechtigheden met internationale uitstraling”. Op 4 augustus zal in Cointe, nabij Luik, de honderdste verjaardag van de Duitse invasie van België en de schending van de Belgische neutraliteit herdacht worden. Op 28 oktober wordt in Ieper en Nieuwpoort de honderdste verjaardag herdacht van de slag bij Ieper.

Belga, foto Belga

Reacties

wpDiscuz