Dewinter dankzij bikinifoto van dochter op Amerikaanse tv

Dankzij zijn dochter krijgt Filip Dewinter iets wat hij zelf nooit echt heeft kunnen klaarspelen: volledige internationale aandacht. Greg Palkot, journalist van het Amerikaanse tv-station Fox News maakte donderdag een reportage over Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Aanleiding was de affiche van dochter An-Sofie in bikini én boerka.Het kan verkeren, zullen ze waarschijnlijk denken bij het […]

Dankzij zijn dochter krijgt Filip Dewinter iets wat hij zelf nooit echt heeft kunnen klaarspelen: volledige internationale aandacht. Greg Palkot, journalist van het Amerikaanse tv-station Fox News maakte donderdag een reportage over Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Aanleiding was de affiche van dochter An-Sofie in bikini én boerka.
Het kan verkeren, zullen ze waarschijnlijk denken bij het Vlaams Belang. Ondanks het vele lobbyen van huisideoloog Paul Belien bleef de Amerikaanse connectie tot nu toe vooral beperkt tot onderlinge wederzijdse contacten. Nu komt daar wellicht verandering in dankzij boerka-babe An-Sofie Dewinter.

Het nieuws van haar spraakmakende actie is via het internet helemaal tot in Amerika doorgedrongen en dat trok de aandacht van de Amerikaanse pers, getuigt vader Dewinter over de actie van zijn dochter. “Wat ook heeft geholpen was de voorstelling van de Engelstalige uitgave van mijn boek over de islamisering in Europa. Dat heb ik afgelopen weekeinde gedaan tijdens de CPACConferentie (Conservative Political Action Conference) in Washington.”

Daarom heeft het rechts-conservatieve nieuwsnetwerk Fox News de bekende journalist Greg Palkot uitgestuurd. De man is woensdagavond met zijn cameraman overgevlogen uit Londen. Het interview ging door op het bureau van Dewinter in het huis van de Vlaamse parlementsleden.

Fox laat weten dat de reportage vrijdag in de VS wordt uitgezonden. “Ze hebben zich goed voorbereid, want ze vonden de politieke structuur van België wel erg ingewikkeld. De mensen van Fox hebben opnames gemaakt bij mij thuis in Antwerpen. Ze hebben mijn dochter geïnterviewd over haar actie en ze hebben gefilmd in Antwerpen, in mijn bureau en de Senaat. Vooral dat laatste is belangrijk want de Amerikanen hebben geen flauw benul van waar het Vlaams Parlement voor staat.” (DC/AN)

Reacties

wpDiscuz