Deze meneer stoot Piet Huysentruyt van de troon als 'gruwelijkste kreeftenmishandelaar' News
Deze meneer stoot Piet Huysentruyt van de troon als 'gruwelijkste kreeftenmishandelaar'
News

Deze meneer stoot Piet Huysentruyt van de troon als 'gruwelijkste kreeftenmishandelaar'

Piet trok namelijk de scharen van een levend exemplaar uit om ze nadien in tweeën te snijden en op de barbecue te knikkeren. Chef-kok Kristof Marrannes heeft nog een originelere manier gevonden om de beestjes om zeep te helpen.


Kristof is een liefhebber van gin-tonic en desondanks er reeds honderden verschillende soorten gin verkrijgbaar zijn, vond hij dat er toch nog eentje ontbrak: die met kreeftsmaak.

In HLN doet hij zijn werkwijze uit de doeken. Men neme één liter pure alcohol en voege twee levende kreeften toe. “Door de alcohol zijn ze meteen verdoofd. Na een paar dagen verhitten we we alles en de dampen die dan vrijkomen, laten we opnieuw condenseren. Dat distillaat wordt dan vermengd met gewone gin en distillaten van peterselie en citroengras.”

Wat er met de kreeften zelf gebeurt na deze bizarre productie? In de vuilbak. De schaaldieren hebben dan namelijk zoveel alcohol opgenomen dat ze niet meer te vreten zijn.

Zo'n flesje gin moet 59 euro kosten, maar volgens Kristof is er zelfs al grote interesse in het buitenland voor zijn product.

Michel Vandenbosch, frontman van GAIA, is nog woester dan woest. Dat laat hij in dezelfde krant weten. “Het klopt helemaal niet dat een kreeft niks voelt nadat ze in alcohol is gevallen.” Hij vindt het nog erger dan wat Piet Huysentruyt deed: “Dan worden de kreeften tenminste nog opgegeten, nu worden ze gewoon weggegooid. Qua voedselverspilling kan dat tellen.” (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties