Dierenactivist wil vrachtwagens in brand zetten bij eendenslachterij, maar zet ook zichzelf in de fik

Oeps

In het Nederlandse Ermelo was er deze week een grote brand. Bij een eendenslachterij gingen maar liefst vijf vrachtwagens in vlammen op. Je hoorde explosies tot kilometers ver.

Brandstichter steekt ook zichzelf in de fik

Al snel bleek dat de brand was aangestoken, vermoedelijk door dierenactivisten die het niet eens zijn met de werking van het bedrijf. Reden genoeg voor hen om voor meer dan 150.000 euro schade te veroorzaken.

Het in de fik zitten, liep echter niet van een leien dakje wanneer we naar de camerabeelden kijken. De dierenactivist in kwestie zette per ongeluk ook zichzelf in brand. Hij is nog niet gevonden, maar wees maar zeker dat hij momenteel heel veel pijn lijdt nadat hij een aanzienlijke tijd in brand stond.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Winch
De veiligheidsregio meldt dat de oorzaak van de brand onbekend is, maar directeur Gertjan Tomassen van de slachterij zegt tegen Omroep Gelderland dat de brand is aangestoken. Het zou het werk zijn van dierenactivisten die de brand met jerrycans hebben aangestoken, zo zegt hij na het zien van camerabeelden. Ook zit er volgens Tomassen achter de brand in ieder geval een Belgische dierenactivist. „Zijn broek is in de brand gevlogen. Die heeft hij moeten uittrekken, waardoor hij zijn autosleutels is verloren”, vertelt hij aan de regionale omroep. Later zag Tomassen dat de sleutels hoorden bij een Belgische auto. De auto… Lees meer »
wpDiscuz