Dit is de man die de Airbus van Germanwings de grond in boorde (foto)

De 28-jarige copiloot Andreas Lubitz heeft de Airbus van Germanwings bewust de grond in geboord. Dat is bevestigd in een officiële persconferentie. Ondertussen dook een foto op van de piloot in kwestie. Zijn facebookpagina staat niet meer online, maar kon nog wel opgerakeld worden.De man die verantwoordelijk is voor de dood van 149 zieltjes aan […]

De 28-jarige copiloot Andreas Lubitz heeft de Airbus van Germanwings bewust de grond in geboord. Dat is bevestigd in een officiële persconferentie. Ondertussen dook een foto op van de piloot in kwestie. Zijn facebookpagina staat niet meer online, maar kon nog wel opgerakeld worden.
De man die verantwoordelijk is voor de dood van 149 zieltjes aan boord van de Airbus van Germanwings heet Andreas Lubitz en is afkomstig uit de Duitse stad Montabaur. Lubitz was al van kindsbeen af gepassioneerd door vliegen en behaalde op jonge leeftijd een vergunning om te kunnen zweefvliegen. Hij volgde een opleiding in de vliegacademie van Lufthansa in Bremen en ging aan de slag bij Germanwings in september 2013. De leden van zijn vliegclub LSC Westerwald beschreven hem als “stil, maar vriendelijk” en “hadden niet de indruk dat hij depressief was”.

Vanmorgen stuurden de vliegclub nog een rouwbericht uit ter ere van de 28-jarige piloot. “Met groot verdriet hebben de leden van LSC Westerwald kennisgenomen van het neerstorten van Germanwings-vlucht 4U9252. Met ontzetting hebben we kennisgenomen van het feit dat onder de slachtoffers een lid van onze vereniging is. Andreas stierf als copiloot van deze vlucht. Hij werd als jeugd lid van de club om zijn droom van het vliegen te vervullen. Voor die droom betaalt hij nu met zijn leven”, klonk het. De familie van de copiloot heeft Marseille ondertussen verlaten. (KDN)

Reacties

wpDiscuz